Služba zaštite i spašavanja Opštine Berane završila je danas sprovođenje opsežne akcije dezinfekcije javnih površina u okviru prilaza, kao i prostora unutar samih ustanova zdravstvene zaštite u Beranama – Dom zdravlja i Opšta bolnica. Nakon toga, započeta je dezinfekcija prilaza i ulaza stambenih zgrada, kao i čišćenje i pranje ulica.

Završena dezinfekcija zdravstvenih ustanova, u toku dezinfekcija  stambenih zgrada, nasatvljeno čišćenje i pranje ulica

Kako je kazao komandir Službe zaštite, Tihomir Bogavac, ove aktivnosti će se kontinuirano sprovoditi sa ciljem sprečavanja širenja novog koronavirusa.

Danas je završena dezinfekcija Infektivnog odjeljenja i prostora gdje se nalazi stari Urgentni centar, ali ujedno i ostalih ođeljenja Opšte bolnice i Doma zdravlja. U toku je i aktivnost dezinfekcija prilaza i ulaza stambenih zgrada, kao i pranje ulica na području opštine”, kazao je Bogavac i ponovio da je higijena u Beranama u ovom trenutku od ključne važnosti.

Apel građanima da ne izazivaju požare

“Ono što nas dodatno opterećuje u ovom trenutku jeste nekontrolisano paljenje koje građani izvode na svojim imanjima što dovodi do požara. Zato apelujemo još jednom da se izbjegne upotreba otvorenog plamena kako bi kapaciteti Službe zaštite bili usmjereni na akciju dezinfekcije objekata i javnih površina u gradu”, naveo je Bogavac i saopštio da su već iz ove Službe stupili u kontakt sa Centrom bezbjednosti Berane kako bi svi slučajevi paljenja bili prijavljeni i upućivani na dalju proceduru.