DOO “Komunalno” Berane je u saradnji sa Opštinom Berane i NVO “Sjeverna zemlja” sprovelo akciju sađenja stabala u ulici Mira i slobode (obilaznica pored Lima). NVO “Sjeverna zemlja” je za ovu akciju obezbijedila 22 sadnice lipe, a Opština Berane je obezbijedila 10 sadnica crvenog hrasta.

Zasađen novi drvored duž obilaznice pored Lima

„Sadnjom ovih stabala i formiranjem drvoreda pored staze za šetanje koja se nalazi u sklopu ove ulice, a koju naši sugrađani aktivno koriste, doprinijeli smo uljepšanju same staze, ulice, a i ovog dijela grada. Posebnu ulogu će stabla imati u toku ljetnjih mjeseci, kada će svojim krošnjama stvarati hladovinu na stazi i samim tim korišćenje staze učiniti prijatnijim i lakšim“, saopšteno je iz Komunalnog preduzeća.

Zasađen novi drvored duž obilaznice pored Lima

Izražavaju veliku zahvalnost Opštini Berane i NVO “Sjeverna zemlja” koji svojim kontinuiranim učestvovanjem daju veliku podršku akcijama koje sprovodi njihovo preduzeće u cilju zaštite životne sredine jer, kako ističu, „rezultatima tih akcija korist imaju građani koji žive i borave u čistijoj, zdravijoj i uređenijoj životnoj sredini“.

Pozivamo sve ostale zainteresovane građane, pravna lica, preduzetnike, sportske kolektive, NVO sektor i druge, da se na ovakav ili sličan način uključe u uljepšavanje i uređivanje našeg grada, jer nakon realizacije svih ovakvih i sličnih akcija ćemo uživati svi mi koji živimo i boravimo u Beranama„, zaključuju u saopštenju.