Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić  primio je zamjenike Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Snežanu Mijušković i Sinišu Bjekovića, sa saradnicima, savjetnicom zaštitnika Milenom Krsmanović i savjetnikom za odnose sa javnošću Milanom Bojović.

Na sastanku su razmatrana pitanja o inkluziji Romske populacije, poboljšanju uslova života Roma u Beranama, alarmantnoj situaciji koja se odnosi na sklapanje prijevremenih romskih brakova  i na neupisivanje romske djece u osnovnu  školu .

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić predstavio je aktivnosti koje Opština sprovodi na unapređenju položaja Roma u Beranama.

Zamjenici Ombudsmana pohvalili su Opštinu Berane, kao jednu od Opština koja je u prethodnom periodu najviše pažnje posvetila inkluziji Romske populacije , konkretno obilježavanjem Međunarodnog dana Roma, snimanjem filma ,,Neprimijećen“ o romskom dječaku, saniranjem kanalazionog sistema u naselju Riversajd, radom savjetnika za pitanja Roma pri Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti i dr.

Na sastanku je zaključeno da će se nastaviti zajednička saradnja između Opštine Berane i predstavnika Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, a u cilju unapređenja uslova života ove populacije.

Sastanku su prisustvovale i šefica kabineta predsjednika opštine Dubravka Jovančević i savjetnica za informisanje Irina Zečević.