Danas je u zgradi Opštine, u organizaciji predsjednika opštine Dragoslava Šćekića, održan sastanak sa predstavnicima političkih partija, nastavnog kadra Visoke medicinske škole i studenata povodom namjere Medicinskog fakulteta  za preseljenje ove ustanove iz Berana u Podgoricu.

Da podsjetimo, Visoka medicinska škola u Beranama postoji već 12 godina i za to vrijeme su stvoreni svi preduslovi neophodni za njeno funkcionisanje, u pogledu tehničke kadrovske opremljenosti, finansijske održivosti i možda najbitnije zadovoljstva njenih studenata i građana uopšte. Ova ustanova je do sada iznjedrila veliki broj kvalitetnih i obrazovanih kadrova koji su svoje uhljebljenje našli ne samo u Beranama i na sjeveru Crne Gore, već i šire pa i u inostranstvu čime je Opština Berane postala prepoznata kao istinski medicinski centar u regionu.

Na sastanku je jednoglasno zaključeno da je dalje funkcionisanje VMŠ u Beranama u interesu studenata, nastavnog osoblja, Opštine, lokalne zajednice pa i sjeveroistočnog dijela Crne Gore i okruženja.

Sastanku su prisutvovali potpredsjednik OO Nove srpske demokratije Miladin Tmušić, predsjednik OO Demokratske partije socijalista Bogdan Fatić, predstavnik Pokreta za promjene Marko Lalević; predavači na VMŠ dr Salija Adrović, dr Maja Joksimović i dr Vesna Pantović; sekretarka VMŠ Lidija Šekularac i predstavnica studenata Jovana Čukić.