„Zajednički iftar je posebna prilika da podsjetimo na sve one vrijednosti koje naš grad krase i čine posebnim. Vrijednosti multietničnosti, zajedničkog skladnog suživota…“, kazao je, između ostalog, ovom prilikom – predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.

tekst

Opština Berane i Medžlis islamske zajednice iz našeg grada organizovali su, povodom ramazanskog posta, treći zajednički iftar.

tekst

Izražavajući zadovoljstvo što je rukovodstvo Opštine Berane prepoznalo značaj i vrijednost zajedničkih druženja kroz ramazanski post, beranski imam Rahim Muratović je podsjetio da je iftar, čiji je pokrovitelj Opština Berane postao tradicija u našem gradu.

„U to ime upućem riječi zahvalnosti predsjedniku opštine, gospodinu Šćekiću, koji je bio domaćin i ovog iftara“, kazao je imam Muratović, podsjetivši ujedno da su se mijenjala razna vremena, ali je suživot građana Berana uvijek bio primjer drugim sredinama.

Izaslanik reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rejhan efendija Hot, je takođe zahvalio predsjedniku opštine na ovom lijepom gestu i potom poučno govorio o značaju ramazanskog posta, njegovim vrijednostima i porukama.

tekst

Predsjednik Šćekić je istakao da je zajednički iftar trenutak da se pošalju riječi zajedništva, jer prema njegovim riječima, ni nama ovdje u Beranama, ni u našoj državi Crnoj Gori, nijesu potrebne podjele po bilo kojoj osnovi.

„Ja ću još jednom podsjetiti da beranska islamska zajednica ostavlja svoj istaknuti trag u svim oblastima kako kulturnog, tako i sportskog, privrednog, društvenog života, ne samo u ovom gradu, Crnoj Gori, nego i na internacionalnom nivou što vašoj zajednici daje poseban pečat kvaliteta i uspješnosti djelovanja“, naveo je predsjednik opštine i ujedno čestitao predstojeći Ramazanski Bajram.

Pored predsjednika Šćekića, zajedničkom iftaru su prisustvovali, predsjednik SO Berane – Novica Obradović, načelnik Službe zaštite i spašavanja – Tihomir Bogavac, šefica kabineta predsjednika opštine – Dubravka Jovančević, savjetnik predsjednika – Darko Stojanović, zatim imam Medžlisa iz Petnjice Husein efendija Ramčilović i predsjednik Medžlisa u Beranama Rifat Ličina.

U ime Eparhije budimljansko – nikšićke, ramazanski iftar Islamskoj zajednici i vjerncima, čestitao je protojerej Dragan Ristić.