Više hiljada Beranaca i posjetilaca iz gradova u okruženju dočekalo je tradicionalno Pravoslavnu Novu godinu u ulici Igumana Mojsija Zečevića (glavna ulica) uz muziku Ane Kokić i naših sugrađana Ričija i Miloša, a u ponoć je priređen i vatromet.

VESEO DOČEK PRAVOSLAVNE: Berane slavilo uz Anu Kokić, Ričija i Miloša

Koncert u Beranama bio je jedini doček Nove godine po julijanskom kalendaru u Crnoj Gori koji je organizovan na otvorenom, a kako je bilo najbolje svedoče fotografije i snimci, kao i broj posjetioca uprkos temperaturi koja je bila ispod nule.

„Nije zabilježen nijedan jedini incident, tuča ili bilo kakva nezgoda“, kazali su organizatori iz TO Berane sumirajući utiske posle koncerta i dodali:

„Ljudi na društvenim mrežama pozitivno su komentarisali koncert i istakli da Berane šalje sliku koja na pravi način ujedinjuje ovaj region“.

Ana Kokić pjevala svoje ali i hitove svojih kolega

„Koncert je bio zaista izvanredan, a oduševio me je odziv Beranaca. Sa bine sam mogla da vidim dobru atmosefru a tek posle, kada su mi pokazali fotografije i snimke, ostala sam bez teksta. Hvala svima koji su došli da zajedno dočekamo Pravoslavu Novu godinu koja nije mogla da počne na ljepši način“, rekla je Ana koja je sa publikom odbrojala poslednje sekunde 2019. godine i uz veliki vatromet poželjela svima zdravlje, sreću i ljubav u novoj godini.

Ana je nastup započela svojim hitom „Svejedno“, koji je publika ispratila gromoglasnim aplauzom. Nakon toga su se ređali njeni i hitovi njenih kolega. U glavnoj ulici, uživale su sve generacije od najmlađih do najstarijih.

VESEO DOČEK PRAVOSLAVNE: Berane slavilo uz Anu Kokić, Ričija i Miloša

Za one koji nisu znali Ana je 1999. godine pjevala u rok bendu „Ametist“. Nakon toga je postala pjevačica grupe „Energija“. Snimili su tri albuma. Neki od hitova su: „Nedelja“, „Suze“, „Nisam kriva“… 2004. godine pobjeđuje na festivalu Sunčane skale, a 2006. izlazi njen prvi solo album. Pobjednica je prve sezone muzičkog šou programa „Tvoje lice zvuči poznato“.

Ovih dana ulazi u studio gdje je očekuje rad na novoj pjesmi čiji se izlazak očekuje početkom februara, otkrila nam je na kraju razgovora.

Riči i Miloš zagrijali publiku

Domaći muzičari Riči i Miloš su odlično zagrijali atmosferu izvođenjem dobro poznatih hitova domaće pop muzike za premijerni nastup muzičke zvijezde iz Beograda u našem gradu.

VESEO DOČEK PRAVOSLAVNE: Berane slavilo uz Anu Kokić, Ričija i Miloša

Na samom početku publici se predstavio svojim setom mladi Di – džej, Beranac Sava Pešić.