Tačno prije jednog vijeka, na današnji dan (27. septembar), osnovan je prvi sportski klub u Beranama – fudbalski klub „Berane“.

Veliki jubilej: Sto godina FK "Berane"

Svečanost povodom stotog rođendana FK „Berane“ i fudbala u Beranama danas nije organizovana zbog situacije sa koronavirusom.

„Proslava će biti upriličena nakon što se stabilizuje epidemiološka situacija u Beranama i Crnoj Gori, kao i postave reflektori na gradskom stadionu“, saopšteno je.

Veliki jubilej: Sto godina FK "Berane"

Jubilej obilježili pobjedom protiv Ibra

Fudbaleri Berana pobijedili su danas na domaćem terenu Ibar iz Rožaja sa 1:0, u sedmom kolu CFL lige, i tako proslavili ovaj značajan jubilej.

Pobjednički gol za Berane postigao je Nikola Globarević (23).

Fudbaleri FK „Berane“ ove godine se, nakon dužeg vremena, takmiče u Drugoj ligi Crne Gore.

„Ove godine su se stvari složile i ostvarili smo zacrtano. Nakog dužeg vremena uspjeli smo da se plasiramo u Drugu ligu što predstavlja veliki uspjeh za naš klub i Berane“, kazao je tada Nebojša Đukić, predsjednik kluba, i zahvalio se Opštini Berane na podršci.

Veliki jubilej: Sto godina FK "Berane"

Opština Berane i FSCG rekonstruisali istočnu tribinu, u planu i zapadna

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević 2018. godine su na svečanoj ceremoniji otvorili rekonstruisanu istočnu tribinu Gradskog stadiona u Beranama.

„U planu je rekonstrukcija i zapadne tribine, čime će biti zaokružena ova lijepa sportska priča“, kazao je tada predsjednik opštine Dragoslav Šćekić.

Nakon rekonstrukcije tribine, čije su radove finansirali Fudbalski savez CG i Opština Berane, fudbalska infrastruktura u Beranama je bogatija za trbinu kapaciteta 5.000 mjesta u sklopu koje se nalaze svi sadržaji neophodni za odgiravanje utakmica.

Veliki jubilej: Sto godina FK "Berane"

Streetboys-i vjerni klubu i gradu

Ulazak FK „Berane“ ove godine u Drugu ligu navijači Berana, popularni Streetboys-i proslavili su bakljadom na platou kod CKB banke u centru grada.

„Bilo bi mnogo bolje da smo ovo proslavili na terenu i tribinama, ali zbog situacije sa koronavirusom to u ovom trenutku nije bilo moguće“, kazali su oni.

Streetboys-i su prošle godine obilježili jubilej od 25 godina postojanja (osnovani su 1994. godine), kako i dolikuje na tribinama uz pjesmu i navijanje.

Oni su vjerni klubu bez obzira na uspjehe jer tako pokazuju ljubav prema sportu i gradu, iako priželjkuju da Berane ponovo igra u Prvoj ligi.

Galerija:

print