Akcija pod nazivom „Let’s do it Montenegro!“, kojom se obilježava Svjetski dan uklanjanja otpada, održana je danas na više lokacija u našem gradu. Ovaj događaj je okupio oko 200 građana Berana.

Pod sloganom „Nastavljamo drugačije“ predstavnici Opštine Berane, preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština, nevladinih organizacija, učenici Gimnazije „Panto Mališić“, Srednje stručne škole, SSŠ „Vukadin Vukadinović“, Osnovne škole „Radomir Mitrović“ i drugi zainteresovani građani Berana čistili su danas zelene površine kod gradske obilaznice i aerodromske piste.

Cilj ove akcije je, prema riječima menadžera Opštine Vladimira Đakovića, podsticanje svih građana na aktivnije učešće u životu svoje zajednice i jačanje svijesti o organizovanom djelovanju zarad očuvanja životne sredine.

„Samo zajedničkim i organizovanim djelovanjem možemo riješiti problem nelegalnog odlaganja otpada. Opština Berane će kao i do sada uraditi sve što je njenoj moći da grad bude uređen i čist“, kazao je menadžer.

Đaković je naglasio veliku pomoć i angažovanje, posebno Komunalnog preduzeća, koje je obezbijedilo potrebne uslove, opremu i ljudstvo, za sprovođenje akcije.

Opština Berane je organizovala akciju čišćenja na području naše opštine, dok je organizator akcije na nivou države Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid. Ista je održana danas u svim gradovima Crne Gore.