Na beranskom aerodromu danas je uspješno realizovana akcija čišćenja prostora kod piste, koju su sproveli radnici Komunalnog preduzeća uz pomoć zaposlenih u Opštini Berane i pripadnika opštinske Službe zaštite i spasavanja.

Direktor Komunalnog, Savo Vučetić, istakao je da je njihovo preduzeće tokom ove godine sprovelo niz sličnih akcija na drugim lokacijama u gradu, kako samostalno, tako i u saradnji sa kolegama iz nevladinog sektora.

“Ono što nama čini posebno zadovoljstvo jeste to što u ovim akcijama nismo sami, a u svakoj novoj akciji učestvuju i sugrađani”, kazao je Vučetić, dodajući da će ta praksa biti nastavljena i ubuduće.

„Osim akcija čišćenja koje naše preduzeće sprovodi redovno, mi smo nedavno započeli uređenje zelenih površina, a u planu su još neke aktivnosti“, kazao je on.

Pored radnika Komunalnog preduzeća, u akciji danas su učestvovali zaposleni u lokalnoj samoupravi.

„Ova akcija je bila još jedan način kojim smo željeli da pošaljemo poruku da svi zajedno možemo uraditi mnogo na polju zaštite i očuvanja naših zelenih javnih površina“, zaključuje Vučetić.

Direktor Komunalnog je još jednom pozvao sve da čuvaju parkove, šume i prirodu Berana, kako bi imali ugodan prostor za odmor i rekreaciju.

Podsjećamo da će u četvrtak, 6. maja, na beranski aerodrom sletjeti avioni u sklopu održavanja prve Međunarodne Hidro avio regate, koji će izvršiti i više preleta iznad grada. Opština Berane je pružila podršku održavanju prve hidro avio regate u našem gradu.