На беранском аеродрому данас је успјешно реализована акција чишћења простора код писте, коју су спровели радници Комуналног предузећа уз помоћ запослених у Општини Беране и припадника општинске Службе заштите и спасавања.

Директор Комуналног, Саво Вучетић, истакао је да је њихово предузеће током ове године спровело низ сличних акција на другим локацијама у граду, како самостално, тако и у сарадњи са колегама из невладиног сектора.

“Оно што нама чини посебно задовољство јесте то што у овим акцијама нисмо сами, а у свакој новој акцији учествују и суграђани”, казао је Вучетић, додајући да ће та пракса бити настављена и убудуће.

„Осим акција чишћења које наше предузеће спроводи редовно, ми смо недавно започели уређење зелених површина, а у плану су још неке активности“, казао је он.

Поред радника Комуналног предузећа, у акцији данас су учествовали запослени у локалној самоуправи.

„Ова акција је била још један начин којим смо жељели да пошаљемо поруку да сви заједно можемо урадити много на пољу заштите и очувања наших зелених јавних површина“, закључује Вучетић.

Директор Комуналног је још једном позвао све да чувају паркове, шуме и природу Берана, како би имали угодан простор за одмор и рекреацију.

Подсјећамо да ће у четвртак, 6. маја, на берански аеродром слетјети авиони у склопу одржавања прве Међународне Хидро авио регате, који ће извршити и више прелета изнад града. Општина Беране је пружила подршку одржавању прве хидро авио регате у нашем граду.