Наши стонотенисери су на 56. МОСИ приказали одличне мечеве, освојивши двије медаље – мушкарци сребрну, а дјевојке бронзану.

МОСИ стони тенис Беране

У мушкој конкуренцији учествовало је десет, а у и женској седам екипа. Момцима je за длаку измакло злато јер су од њих у финалу били бољи Бјелопољци са 4:3, док су дјевојке заузеле треће мјесто у коначном пласману побједивши екипу Нове Вароши, резултатом 4:1.

МОСИ стони тенис Беране

По завршетку одлучујућих утакмица, разговарали смо са Сашом Вулетић, која је била тренер али и играчица женске екипе.

„Такмичиле смо се у групи А, у којој су, осим нас, играле још и дјевојке из Прибоја – које смо добили 4:0, као и Фоче – од којих смо поражене са 4:1. Након тога, играле смо за треће мјесто са другопласираним из групе Б, а то је Нова Варош. Из тог меча смо изашле као побједнице и узеле бронзу“, навела је Саша, чланица СТК „Будим“.

„Што се тиче мушкараца они су били првопласирани у својој групи, која је иначе била најбројнија. Добили су домаћина – Соколац, Прибој и Чајниче. Сваку партију са 3:0, без изгубљеног сета. У разигравању од првог до трећег мјеста, побиједили су екипу Фоче а изгубили од Бјелог Поља. Тако да су такмичење завршили на другом мјесту“, казала је она.

Сребрни момци су: Ирфан Чекић, Бојан Цубовић, Никола Добрашиновић и Вељко Ђурковић.

МОСИ стони тенис Беране

Бронзане дјевојке су: Саша Вулетић, Сузана Милошевић, Јована Рачић, Мартина Остојић и Марија Губеринић.

МОСИ стони тенис Беране

За крај је додала да су јуче испратили три јуниорке, као и једног јуниора и кадета из редова Будима, који иначе играју за репрезентацију, на Европско првенство.

Ивона Петрић, Андреа Бајовић, Марија Дубак и Алан Јашаровић играће за јуниорску рпрезентацију, док је члан кадетске Андреј Милошевић.