Naši stonoteniseri su na 56. MOSI prikazali odlične mečeve, osvojivši dvije medalje – muškarci srebrnu, a djevojke bronzanu.

MOSI stoni tenis Berane

U muškoj konkurenciji učestvovalo je deset, a u i ženskoj sedam ekipa. Momcima je za dlaku izmaklo zlato jer su od njih u finalu bili bolji Bjelopoljci sa 4:3, dok su djevojke zauzele treće mjesto u konačnom plasmanu pobjedivši ekipu Nove Varoši, rezultatom 4:1.

MOSI stoni tenis Berane

Po završetku odlučujućih utakmica, razgovarali smo sa Sašom Vuletić, koja je bila trener ali i igračica ženske ekipe.

„Takmičile smo se u grupi A, u kojoj su, osim nas, igrale još i djevojke iz Priboja – koje smo dobili 4:0, kao i Foče – od kojih smo poražene sa 4:1. Nakon toga, igrale smo za treće mjesto sa drugoplasiranim iz grupe B, a to je Nova Varoš. Iz tog meča smo izašle kao pobjednice i uzele bronzu“, navela je Saša, članica STK „Budim“.

„Što se tiče muškaraca oni su bili prvoplasirani u svojoj grupi, koja je inače bila najbrojnija. Dobili su domaćina – Sokolac, Priboj i Čajniče. Svaku partiju sa 3:0, bez izgubljenog seta. U razigravanju od prvog do trećeg mjesta, pobijedili su ekipu Foče a izgubili od Bjelog Polja. Tako da su takmičenje završili na drugom mjestu“, kazala je ona.

Srebrni momci su: Irfan Čekić, Bojan Cubović, Nikola Dobrašinović i Veljko Đurković.

MOSI stoni tenis Berane

Bronzane djevojke su: Saša Vuletić, Suzana Milošević, Jovana Račić, Martina Ostojić i Marija Guberinić.

MOSI stoni tenis Berane

Za kraj je dodala da su juče ispratili tri juniorke, kao i jednog juniora i kadeta iz redova Budima, koji inače igraju za reprezentaciju, na Evropsko prvenstvo.

Ivona Petrić, Andrea Bajović, Marija Dubak i Alan Jašarović igraće za juniorsku rprezentaciju, dok je član kadetske Andrej Milošević.