U toku je završna faza revizije projekta rekonstrukcija zapadne tribine Gradskog stadiona pod Bogavskim brdom u Beranama. Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 1.100.000 evra.

Opština Berane će u prvoj fazi radova iz svojih sredstava izdvojiti oko 100.000 evra, odnosno biće raspisan tender u visini tog iznosa, za rekonstrukciju zapadne tribine. Toliko je inače opštinskim Budžetom za 2020. godinu predviđeno za početak radova i biće urađeno sve ono što je u skladu sa preporukama inženjera„, kazao je menadžer Opštine Vladimir Đaković.

Dodao je da je revizija projekta u završnoj fazi.

„Očekujemo da dobijemo revidovan projekat narednih dana i onda ćemo raspisati tender za početak prve faze radova“, objasnio je Đaković.

Istakao je da je Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) u prethodnom preiodu aktivno učestvovao u rekonstrukciji Gradskog stadiona u Beranama, te da se očekuje da će to biti praksa i u nastavku.

„Kako kroz dosadašnje učešće FSCG cijenimo njihov doprinos koji su dali tokom rekonstrukcije istočne tribine i uređenja stadiona do sada, nastavićemo razgovore u duhu dobre saradnje, kako bi zajedno nastavili i ovaj projekat, uz učešće i ostalih partnera sa kojima smo sarađivali“, naveo je Đaković i dodao da će u suprotnom Opština nastaviti da finansira rekonstrukciju iz sopstvenih sredstava.

Rekonstrukcija zapadne tribine obuhvata građevinske radove, natkrivanje tribine, izradu hidroizolacije, uređenje podrtribinskog prostora, izradu protivpožarnog i ostalih bezbjednosnih sistema.

Podsjetimo, prije dvije godine završena je rekonstrukcija istočne tribine. Sportska infrastruktura u Beranama postala je bogatija za tribinu kapaciteta 5.000 mjesta u sklopu koje se nalaze svi sadržaji neophodni za odgiravanje utakmica. Realizacija ovog projekta koštala je 1,7 milion eura, dok je nekoliko godina ranije u izgradnju pomoćnih terena investirano 350 hiljada eura.

Nedavno su zasijali reflektori na fudbalskom stadionu. Na četiri stuba rasvjete visoka 42 metara nalazi se po 40 reflektora, koji su postavljeni po standardu Evropske fudbalske unije za igranje utakmica na svim nivoima.

Rekonstrukcijom zapadne tribine zaokružiće se ova lijepa sportska priča.