„Ove godine smo povećali broj stipendija, odnosno stipendiramo dvadeset više studenata nego prošle godine“, kazao je predsjednik Šćekić.

Uručene stipendije najboljim studentima

Stipendije najboljim beranskim studentima danas je u Velikoj sali Opštine Berane uručio predsjednik opštine Dragoslav Šćekić.

Dodijeljeno je 78 stipendija za talentovane studente sa prosjekom iznad 8,5, po Odluci o dodjeli stipendija studentima za akademsku 2019/20. godinu.

Uručene stipendije najboljim studentima

Predsjednik Šćekić uručio je 58 stipendija studentima osnovnih i 20 studentima postdiplomskih studija, što je, kako je naveo, dvostruko više u odnosu na prošlu godinu.

„Ovo je važan i značajan događaj za naš grad jer stipendije su jedan od najvažnijih pokazatelja staranja Opštine Berane o mladima. Ponosni smo što ulažemo u naše mlade, našu najsvjetliju sadašnjost i budućnost. Kako bi potencijali i ambicije mladih u našem gradu dobili punu afirmaciju ove godine smo povećali broj stipendija, odnosno stipendiramo dvadeset više studenata nego prošle godine. Takvim odlukama želimo da pokažemo da Opština brine o studentima talentima i time pravilno i pravovremeno ulaže u svoju budućnost”, rekao je predsjednik Šćekić.

Poručio je da je ovo samo jedan vid pomoći koji Opština pruža, podsjećajući da se u kontinuitetu prate i nagrađuju najbolji, koji svojim znanjem, trudom i umijećem postaju aktivni partneri u daljem unapređenju i razvoju grada.

„Želeo bih ovom prilikom da ponovim da stipendije imaju praktičan značaj za svakog pojedinca koji ih zasluži, ali šalju i jednu širu, još važniju poruku našem društvu, a to je da se u Beranama cijeni i vrednuje znanje i marljiv rad, kao i da će posvećenost pravim ciljevima uvijek biti adekvatno nagrađena”, istakao je Šćekić.

Uručene stipendije najboljim studentima

Studentkinja Sociologije Marija Marsenić kazala je da je ovakav vid podrške veoma važan studentima.

„Naša Opština nas podržava od samog početka i daje nam vjetar u leđa da se još više trudimo. Još jednom je pokazala da zna da prepozna važnost studenata za budućnost našeg društva. Ova stipendija nije samo finansijska pomoć, nego je i motivacija da budemo još uspješniji. Radujem se što će naša Opština nastaviti da ohrabruje najvažnije članove ovog društva“, navela je Marsenićeva.

Uručivanju su prisustvovali predsjednik SO Berane Novica Obradović, potpredsjednici opštine Rade Kljajić i Marko Lalević, menadžer Vladimir Đaković, pomoćnik u Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti Mladen Stijović i član opštinske Komisije za dodjelu stipendija, odbornik, Boban Veljić.

Posle svečanog uručenja stipendija, upriličen je koktel za dobitnike i njihove roditelje.