Titula najboljeg sportiste za 2020. godinu pripala je rukometašu Luki Došljaku, dok je najuspješniji sportski kolektiv RK „Berane 1949“.

Uručene nagrade najboljim sportistima, Šćekić: Opština će nastaviti da bude vaš oslonac i partner

Nagrade najboljim sportistima, sportskim kolektivima i sportskim radnicima Opštine Berane (15 nagrada u različitim kategorijama) svečano su uručene danas, uz poštovanje epidemioloških mjera, u Maloj sali Opštine.

Prema jednoglasnoj Odluci opštinskog Žirija za dodjelu godišnjih priznanja u sportu titula najboljeg sportiste za 2020. godinu pripala je rukometašu Luki Došljaku.

Uručene nagrade najboljim sportistima, Šćekić: Opština će nastaviti da bude vaš oslonac i partner

Najbolji klub je RK „Berane 1949“, koji je jesenji dio šampionata u Prvoj ligi završio kao drugoplasirani. Nagradu je primio u ime kluba, kapiten rukometaša Milun Danić.

Njima i ostalim nagrađenim u različitim kategorijama, nagrade je uručio predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić. Događaju je prisustvovao i predsjednik Skupštine Novica Obradović.

Čestitajući sportistima ostvarene rezultate koje su postigli na ponos svojih sportskih kolektiva i Opštine Berane, predsjednik Šćekić je istakao da danas, na kraju ove godine, možemo govoriti o nizu uspjeha beranskog sporta i sportista iako je godina posebna zbog pandemije Kovid-19.

Sportski cilj jeste da se bude na vrhu, a na nama je da vam obezbijedimo uslove i pružimo podršku i podsticaj. U tom pravcu, Opština će i dalje nastaviti da bude oslonac i partner, i najveće priznanje je što smo vjerovali u vas – naše sportiste i naše klubove„, poručio je predsjednik opštine.

Šćekić je istakao da priznanja, koja su dodijeljena danas, treba budu podstrek za buduća vremena i neka naredna takmičenja, naglašavajući da su sportisti istinski promoteri svoga grada i da su svojim zalaganjem, trudom i radom došli do uspjeha, na kojem im mogu mnogi pozavidjeti. Lekcija da u sportu nema neprijatelja, već samo protivnika, treba da bude lekcija i za sve nas, ocijenio je predsjednik.

„Dragi sportisti, u iskrenoj nadi da nas u 2021. godini čekaju novi trenuci uspjeha i radosti, srdačno vas pozdravljam i želim srećne novogodišnje i Božićne praznike, uz želju da vas prate zdravlje, ljubav, lična i porodična sreća“, rekao je predsjednik.

Došljak – najbolji sportista: Ova nagrada je podstrek za dalje napredovanje

Uručene nagrade najboljim sportistima, Šćekić: Opština će nastaviti da bude vaš oslonac i partner

Za dvadesetogodišnjeg Luku Došljaka, rukometaša Berana, nagrada najboljeg sportiste, prva individualna u mnoštvu kolektivnih u njegovoj dosadašnjoj karijeri, znači podstrek za dalje napredovanje.

„Ova nagrada je podstrek za, nadam se, nove uspjehe u budućnosti“, kazao je Došljak.

Govoreći o uspjehu RK „Berane 1949“, čiji je član, a koji je polusezonu završio u vrhu tabele, istakao je da su svi u klubu, i igrači i uprava, više nego zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Planovi u nastavku sezone su da budemo još bolji. Imamo i ambiciju da osvojimo Kup Crne Gore„, kazao je ovaj momak, kojem poznavaoci sportskih prilika predviđaju veliku karijeru.

Priznanje za najboljeg juniora dobio je Danilo Joksimović iz KK „Lim“, a za najbolju juniorku Maša Bubanja (AK „Lim“).

Nagrada za najuspješnijeg kadeta pripala je Vojislavu Spaleviću članu KK „Lim“, dok je najuspešnija kadetkinja Andrea Bajović iz Stonoteniskog kluba „Budim“.

Najuspješniji trener je Boban Aković (OFK Berane).

Nagradu za perspektivnog sportistu dobio je Goran Aković (FK Berane).

Priznanja za postignuti sportsko-takmičarski rezultat (sve uzrasno sportsko-takmičarske kategorije) dobili su: Martina Ostojić – SK „Budim; Ksenija Jukić – SK „Donje Luge“; Kalina Knežević– Odbojkaški klub „Ivangrad 2011“ i Pavle Vulević – Džiu Džicu klub “Panter“.

Posebna nagrada za doprinos u sportu uručena je Aidi Selmanović.

Nagradu za životno djelo dodijeljena je je Miomiru Aletiću.

Sportski radnik godine je Vesko Čejović iz kik boks klub „Perjanik“.

Uručene nagrade najboljim sportistima, Šćekić: Opština će nastaviti da bude vaš oslonac i partner

Sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, koji je bio i predsjednik Žirija za dodjelu godišnjih priznanja, Goran Folić, kazao je da je protekla godina bila specifična kada je sport u pitanju.

„Kao što i sami znate naš grad je u dva navrata bio bukvalno zaključan zbog pandemije koronavirusa, i to u martu, aprilu i dijelom mjeseca maja, a nakon toga i jula, gdje smo imali situaciju da nije bilo sportskih dešavanja. Zbog svega pomenutog došlo je do odlaganja takmičenja u raznim sportovima. I pored takve situacije Opština Berane i resorni Sekretarijat nisu odustali od izbora najboljih sportista našeg grada za 2020. godinu. Smatrali smo da upravo sada treba da damo podstrek djeci da nastave da se takmiče sa svojim klubovima i da u narednom periodu postignu što bolje rezultate“, kazao je Folić.

On se zahvalio i kolegama iz Žirija koji su zajedno sa njim odlučivali o najboljim sportistima u našem gradu.

„Svim nagrađenim sportistima i sportskim radnicima čestitam na osvojenim priznanjima, da naredna 2021. godina bude godina ozdravljenja, da vas sve prati zdravlje, lična i porodična sreća“, rekao je Folić na kraju.