U hotelu Berane, u organizaciji opštinskog Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, a pod pokroviteljstvom Opštine Berane, juče je održano svečano proglašenje najuspješnijih sportista, sportskih kolektiva i sportskih radnika Berana u 2018. godini.

Nagrade najboljima uručio je predsjednik opštine Dragoslav Šćekić.

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio resorni sekretar za sport i predsjednik Žirija za dodjelu godišnjih priznanja u sportu za 2018. godinu, Goran Folić.

„Pripala mi je posebna čast, da danas, na kraju godine, saopštim rezultate i Odluku Žirija o najboljima u sportu u godini koja je na izmaku.  Podsjećam, Opština Berane već godinama unazad organizuje sa velikom uspjehom  godišnju dodjelu priznanja najuspješnijima u ovoj oblasti“, kazao je Folić.

Žiri u sastavu  Goran Folić, predsjednik žirija i članovi: Zoran Jojić, Raško Ličina, Miljan Vešović, Vladimir Boričić, Marko Iritano i Rade Vujović je na osnovu prispjelih predloga, od strane sportskih organizacija, pojedinaca i grupa građana, po objavljenom Javnom pozivu, izvršio izbor najuspješnijih u 2018. godini .

Sekretar je u nastavku objasnio da su odlučivali  vodeći se postojećim kriterijumima koje propisuje Pravilnik o izboru i proglašenju najuspješnijih sportista i sportskih radnika u opštini Berane, rukovodeći se objektivnošću i nepristrasnošću u svom radu, cijeneći vrijednosti ostvarenih rezultata predloženih kandidata i kolektiva.

„Uzimajući u obzir dostavljene prijedloge i propisane kriterijume Žiri je izvršila izbor i donio Odluku. Važno je napomenuti da smo sve vrijeme radili u punom sastavu, kao i da je odluka za svakog predloženog kandidata jednoglasno usvojena, što ukazuje na to da smo objektivno vrednovali rezultate i uspjehe naših sportista“, rekao je on.

Priznanja koja danas dodjeljujemo trajno obilježavaju imena dobitnika i njihova postignuća u sportu na opštinskom, državnom i međunarodnom nivou, istakao je.

„Možemo sa sigurnošću kazati da su svi nagrađeni zasluženo osvojili priznanja i svojim rezultatima i nastupima na mnogim takmičenjima u zemlji i inostranstvu na najbolji način predstavili sebe, svoj klub i svoj grad“ zaključio je i podvukao da se dobitnicima na ovaj način ukazuje čast i afirmišu njihova sportska dostignuća.

 

Spisak nagrađenih:

Najuspješniji sportista: Miloš Božović, Streljački klub „Berane“

– Najuspješniji sportski kolektiv: Rukometni klub „Ivangrad“

– Najuspješniji junior: Nemanja Đurašković, Rukometni klub „Ivangrad“

– Najuspješnija juniorka: Marija Živković, Atletski klub „Lim“

– Najuspješniji kadet: Miljan Dević, Streljački klub „Donje Luge“

– Najuspješnija kadetkinja: Andrea Bajović, Stonoteniserski klub „Budim“

– Najuspješniji trener: Milan – Miki Novović, Rukometni klub „Ivangrad“

Sportske nade Berana:

– Ana Božović, Ženski rukometni klub „Berane 2003“;

– Luka Đuričanin, Muški omladinski rukometni klub „Berane“;

– Laura Aković, Odbojkaški klub „Ivangrad 2011“;

– Andrea Ivanović, Ženski košarkaški klub „Berane“.

Posebna nagrada za doprinos u sportu:

– Marjan Paunović, fudbalski sudija;

 Vesko Raketić, sportski radnik.

Nagrada za životno djelo:

 Zoran Milović.