U toku je velika akcija Opštine Berane, Komunalnog preduzeća i Agencije za izgradnju i razvoj na uređenju nelegalnih odlagališta otpada duž obilaznice, pored rijeke Lim.

tekst

Uređenje se radi u sklopu redovnih aktivnosti, a dodatni razlog je taj što se u Beranama na području zaštićene zone za mušičarenje, u periodu od 1. do 7. jula, održava dio Evropskog prvenstva u mušičarenju,za koje se već prijavilo 20 reprezentacija. Samo takmičenje se odvija na potezu od ušća rijeke Bistrice do Talumskog mosta.

Po riječima Milutina Mićovića – koordinatora ovog uređivanja, komisija koju je formirao predsjednik opštine Berane je locirala, premjerila i evindetirala osam lokacija, i dala predlog i način kako da se izvrši sanacija.

tekst

U proteklih pet dana je izvršena selekcija odloženog otpada, gdje su radnici i mehanizacija Komunalnog izdvojili i odvezli na deponiju više od 20 kamiona komunalnog otpada. Ostatak građevinskog otpada je isplaniran i poravnjen na tri lokacije, a zatim je u planu da se ove površine revitalizuju slojem radne zemlje i ozelene travnim pokrivačem.

Apeluje se na građane da ne odlažu otpad duž obilaznice i na obalama rijeke Lim.

tekst
tekst