„Kroz postavljanje novog i adaptaciju postojećeg mobilijara, sadnju cvijeća i jednog dijela žive ograde, želimo da pošaljemo poruku i drugim kompanijama koje posluju u našem gradu da se uključe u uređenje parkovskih i drugih površina“, kazao je Darko Stojanović, savjetnik u Službi predsjednika opštine, povodom današnje akcije uređenja centralnog gradskog parka Opštine Berane u saradnji sa Sava osiguranjem i Komunalnim preduzećem.

Povodom obilježavanja Dana Grupe Sava Re, organizovana je zajednička akcija postavljanja i farbanja novih dasaka na klupama, čišćenja, sadnje drveća i ukrasnog bilja u parku koji se nalazi u neposrednoj blizini hrama Svetog Simeona Mirotočivog.

Akciji se pridružilo više od stotinu zaposlenih u pomenutoj kompaniji, te predstavnici lokalne uprave, kao i radnici Komunalnog.

Direktor Komunalnog preduzeća, Savo Vučetić je naglasio da njegovi zaposleni imaju značajnu ulogu u današnjoj akciji i da je siguran da će građani Berana znati da cijene novi izgled parka.

Savjetnik u Službi predsjednika, Darko Stojanović je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da su Opština Berane i Sava osiguranje ponovo ostvarili partnersku saradnju, koja se ovoga puta odnosi na realizaciju značajnog projekta iz oblasti zaštite životne sredine.

„Uređen centralni gradski park je slika modernog grada“, naglasio je Stojanović.

Šef poslovnice pomenute kompanije u Beranama, Adnan Adrović je naveo da ova akcija ima za cilj ne samo uljepšavanje poznatog beranskog parka, već stvaranje zdravog ambijenta za šetnju, mjesta za miran boravak i odmor, druženje, socijalizaciju, sport i rekreaciju stanovnika Berana i posjetioca našeg grada.

„Zahvaljujemo se zaposlenima u Komunalnom preduzeću, kao i kolegama iz Opštine Berane, na pomoći tokom trjanja akcije. Na ovaj način želimo da pošaljemo poruku koliko je važno učestvovati u akcijama očuvanja životne sredine“, rekao je on.

Društveno odgovorno poslovanje je dio strategije poslovanja Sava osiguranja, kazala je Valentina Kasalica, šefica Službe za marketing i odnose sa javnošću u ovoj kompaniji.

„Ovo je samo jedna od mnogih društveno odgovornih aktivnosti koje sprovodimo. Važno je uticati na svijest cejlokupnog društva o društvenoj odgovornosti prema zajednici i okolini, zato ovom akcijom želimo da pokažemo da nije potrebno mnogo novca, već želja i dobra volja da se napravi promjena“, istakla je ona i podvukla da su do sada sproveli niz sličnih akcija u Nikšiću, Bijelom Polju, Podgorici i Pljevljima.

Podsjetimo, Sava osiguranje AD Podgorica posluje na crnogorskom tržištu neživotnih osiguranja već 19 godina, a poslednjih deset godina je dio grupe Sava Re iz Ljubljane.