Na Njegoševom trgu, ljubitelje umjetnosti okupila je sedma po redu ,, Ladica đinđuva po trgu prosuta“.


U predivnom ambijentu nastupili su pjesnikinje, mlade Beranke i učenice Gimnazije,, Panto Mališić“ Teodora Ivanović i Ksenija Radenović.


Maestralni dramski pisac, pjesnik, satiričar, humorista Mikoš Milošević Šika svojom ljubavnom poezijom oduševio je prisutne, a svojim stihovima namijenjenim najmlađima oduševio prisutne mališane.


Monologe Tene Štivičić, jedne je od najcjenjenijih autorki u evropskim pozorištima, govorila je vrsna Maja Šarenac, filmska, televizijska i pozorišna glumica. Monolozi koje je gošća izvela, čija je tematika bila kritika savremenog društva, zavrijedili su pozitivne reakcije kod beranske publike. Šarenac je inače široj publici poznata po ulozi Silvane u TV seriji,, Pevaj brate“ i ulozi Jasmine u humorističnoj TV seriji ,, Komšije“.


Program večeri, koji za cilj ima da promociju umjetnosti, upotpunili su nastupi benda školskog benda ,,Alt“ i,, benda,, Zvek“. Muzičari i članovi ove dvije grupe svojim repertoarom posjetili su prisutne na hitove starih rok sastava sa teritorije bivše SFRJ i učinili da veče protekne u vedroj atmosferi.

Pjesnikinja Mira Saičić, porijeklom Beranka koja živi, radi i stvara u Beogradu, podijelila je sa publikom svoje stihove iz nove zbirke pjesama,, Mesečeva sonata“.

Gosti na poetsko- muzičkoj večeri bili su i Članovi Likovne kolonije u Kaludri Pero Nikčević, koji je i pozdravio prisutne, Zvonko Pavličić, Maja Eftimova Stojanova, Dalibor Dado Ćetković, Ieva Liaugaudaite, Marija Nikolić i Irvin Masličić.


Stihove je govorio i glumac Branko Babović, koji je došao da prisustuje događaju, dok se muzičar Nebojša Jakovljević- Šone iz grupe,, Osvajači“ u muzičkom dijelu programa pridruzio kolegama muzičarima na sceni i otpjevao jednu numeru.


Medijator događaja bila je Gorica Ćulafić, urednica kulturnih programa u Centru za kulturu Berane.


Manifestaciju su pomogli ugostiteljski objekti Pab Štab, Garaž bar, Kuća bar, Smaglers pab i Frizerski salon Ana. Prijatelj i jedan od sponzora manifestacije bila je vinarija Planteže 13. Jul.
Organizator manifestacije je Sekretarijat za sport, kulturu, mlade i saradnju sa Nvo Opštine Berane, dok je Turistička organizacija pomogla organizaciju ovog kulturnog događaja.