U noći između utorka i srijede nepoznati počinioci su u praku pored banke (preko puta zgrade Opštine Berane) i na taksi parkiralištu, koje se nalazi na početku glavne glavne ulice, uništili trajno veliki broj sadnica tuje. Oni su za taj vandalski čin upotrijebili iskorišteno mašinsko ulje.

Opština Berane izražava zabrinutost da nije u pitanju izolovan incident već organizovano uništavanje gradskog zelenila jer se su ovakve stvari dešavale više puta i u prethodnom periodu.

„Najoštrije osuđujemo ovakav potez i pozivamo nadležne organe da što hitnije reaguju. Počinioci nisu svjesni da su ovim gestom nanijeli štetu gradu ne ostvarivši sebi nikakvu korist. Kada se korijen tuja jednom natopi iskorištenim uljem one se automatski suše i ne mogu da se zasade na novoj lokaciji“, stoji u opštinskom saopštenju i navodi  da je bilo zasađeno tridesetak ukrasnih stabala tuje – čempresa na pomenutom prostoru.

Opština je preduzela sve potrebne mjere, te je slučaj već prijavila organima reda Centra bezbjednosti Berane, dok je Komunalna policija shodno svojim ovlašćenjima i nadležnostima preduzela aktivnosti.

Građani Berana takođe najoštrije osuđuju ovaj vandalski čin.

print