Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić primio je Berance koji su kao članovi crnogorske reprezentacije osvojili medalje i zabilježili dobar rezultat u streljaštvu, stonom tenisu i atletici na Igrama malih zemalja Evrope, koje su od 26. maja do 1. juna održane u Budvi. Tom prilikom predsjednik Šćekić zahvalio im se na uspjesima i rekao da Beranama mnogo znače njihove medalje.

strijelci i stonoteniseri berane

Na prijemu u zgradi Opštine, kod predsjednika Šćekića bili su bronzani u ekipnoj konkurenciji, Ivona Petrić i Alan Jašarović (STK „Budim“), u pratnji selektorke stoteniske reprezentacije Crne Gore, Dijane Zonjić i trenera, Gorana Premovića; zatim Beba Dabetić (SK „Berane“) koja je zauzela sedmo mjesto u finalu, uz prisustvo trenera Željka Božovića. Prisutni su bili i Željko Obadović, predsjednik Streljačkog saveza opštine Berane i Vojislav Zečević,trener SK „Donje Luge“, dok Miloš Božović (SK „Berane) koji je osvojio zlatnu medalju i Nemanja Obradović (SK „Donje Luge“), koji se okitio bronzanom medaljom, nisu prisustvovali – prvi iz poslovnih razloga a drugi zbog učestvovanja na Evropskim igrama u Ukrajini gdje predstavlja našu zemlju. Miloš i Nemanja su se, u sastavu crnogorske reprezentacije, takmičili u disciplini vazdušna puška. Takođe, svoje odsustvo je ranije najavio i atletičar Kristijan Matković (AK „Lim“), koji je bio peti na igrama u Budvi.

Pomenuta Ivona Petrić je takođe nedavno osvojila zlato, sa saigračicom iz Slovačke, na Junior open turniru u Maroku.

strijelci i stonoteniseri berane

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić rekao je obraćajući se sportistima i njihovim trenerima da su ovakvi prijemi praksa lokalne uprave nakon ostvarenog uspjeha. On je zahvalio na medaljama koje su naši sugrađani donijeli Crnoj Gori, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, izrazivši uvjerenje da će ih biti još više u budućnosti.

„Hvala vam na trudu i postignutim rezultatima jer vi ste dokaz da sport u našem gradu ima svijetlu budućnost. Očekujemo da nastavite da radite sa istim intenzitetom i u narednom periodu, a Opština Berane je tu da vas podrži“, naglasio je predsjednik podsjetivši da će ove godine sredstva predviđena budžetom za sport biti duplo veća u odnosu na prošlu godinu, kao i da će jedan dio istih biti namijenjen izgradnji sportske infrastrukture, a drugi samim klubovima.

Najavio je i da će ove godine biti promijenjena opštinska Odluka o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama.

„Uradićemo sve što je potrebno da pomognemo sportistima i klubovima. U tom smislu preduzećemo konkretne mjere, odnosno pojedini klubovi će preći pod okrilje Opštine i samim tim imaćemo kontrolu nad finansijama u njima“, poručio je Šćekić i podvukao da su jedino rezultati mjerilo uspjeha pojedinaca ili kolektiva.

Takođe je kazao da lokalna uprava radi na tome da se u Beranama stvori stabilna osnova za kvalitetno bavljenje sportom.

„Važno je da radimo na duže staze, odnosno da razmišljamo dugoročno. Počev od sportske infrastrukture, mogu slobodno reći da posjedujemo jednu od najboljih u zemlji, pa do toga da fudbal, rukomet i košarku u Beranama vratimo na mjesto gdje i pripada u Crnoj Gori – a to je među najboljima“, istakao je predsjednik Šćekić i dodao da je cilj da se u Beranama u budućnosti organizuju regionalana takmičenja jer je sport najbolji ambasador jednog grada i države.

„Sjetimo se da je jedan od najboljih atletičara Srbije, Strahinja Jovančević normu za evropsko prvenstvo ostvario na atletskom mitingu u Beranama“, osvrnuo se predsjednik i ujedno podsjetio da naš grad na jesen očekuje Balkansko prvenstvo u krosu koje će okupiti veliki broj učesnika i delegata tih nekoliko dana koliko bude trajalo.

strijelci i stonoteniseri berane

Gosti su se zahvalili predsjedniku na prijemu i kazali da njihovi rezultati nisu slučajni već da su proizvod kontinuranog rada godinama unazad. U nastavku su istakli da su zahvalni na saradnji koju imaju sa Opštinom Berane, ocijenivši je kao veoma dobru.

Odlukom predsjednika opštine sportisti i klubovi su novčano nagrađeni zbog postignutih rezultata.

Prijemu su prisustvovali sekretar za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO, Goran Folić i savjetnik predsjednika, Zoran Jojić.