Danas je predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić razgovarao sa učenicima područnog odjeljenja Lužac-OŠ „Vukašin Radunović“. Primajući drage goste, predsjednik Šćekić je rekao da je posebno srećan da posveti svoje vrijeme ovakvim gostima, ističući činjenicu da su oni budućnost našeg grada i Crne Gore. Upoznajući goste sa funkcionisanjem lokalne uprave, predsjednik je naglasio da i đaci svojim učenjem, ponašanjem i vladanjem daju doprinos da naš grad bude ljepši i privlačniji.

Tokom razgovora učenici su postavljali pitanja, interesujući se za funkcionisanje lokalne uprave, istorijat opštinske zgrade, kao i broj zaposlenih.

Predsjednik je podsjetio drage učenike i njihove nastavnike na činjenicu da je lokalna uprava dala svoj doprinos u rekonstrukcije područnog odjeljenja u Lušcu, i iskazao spremnost da Opština i ubuduće učestvuje u sličnim poduhvatima, kao što je, između ostalog, izgradnja igrališta i sportskih terena.
Učenici su imali priliku da obiđu pojedine opštinske prostorije, kao i salu Skupštine opštine, gdje su razgovarali sa odbornicima lokalnog parlamenta.

Sastanku kod predsjednika prisustvovali su i nastavnici OŠ “Vukašin Radunović“, kao i savjetnici predsjednika u oblasti prosvjete i obrazovanja.

print