U petak i subotu, 19. i 20. jula, Berane postaje regionalni centar okupljanja mladih umjetnika iz Crne Gore. ️️️Dvodnevni „Festival mladih umjetnika 19“ donosi raznovrstan program iz različitih oblasti umjetnosti: pozorišne, likovne i muzičke, uz prateća predavanja o novoj umjetnosti i mladima.

Festival mladih umjetnika Berane

U petak 19. jula, u 18 časova u Polimskom muzeju biće upriličena izložba slika mladih i talentovanih stvaralaca Veljka Kopitovića i Anje Radulović, dok od 20 časova u Centru za kulturu možete pogledati predstavu “Kapital” – režija Andraš Urban.

Festival mladih umjetnika Berane

U subotu 20. jula, sa početkom u 18 časova u Polimskom muzeju biće organizovano predavanje “Nova umjetnost i mladi”. Gost je Balša Brković.

Festival mladih umjetnika Berane

Istog dana u 20 časova i trideset minuta u sali Centra za kulturu biće održan koncert crnogorskog orkestra mladih. Publici će se predstaviti Milivoje Pićurić, kompozitor; kao i solisti: Igor Pejović (violina), Andrija Jovović (klavir). Od 23 časa u Pab Štabu biće organizovano Veče džeza. Nastupaju: Katarina Cvijović i Kapital bend.

Ulaz je slobodan!