Osmi međunarodni atletski miting „Ivangrad 2020“ održaće se sjutra na gradskom stadionu u Beranama, sa početkom u 16.00 časova.

U Beranama sjutra atletski miting, učestvuje šampion Strahinja Jovančević

Kako je saopšteno, zbog situacije sa virusom Kovid 19, organizator takmičenja AK „Lim“, pod pokroviteljstvomg Opštine Berane, a u saradnji sa Atletskim savezom Crne Gore, kao glavnu disciplinu organizovaće takmičenje skok u dalj, u kojoj će učestvovati nekoliko poznatih takmičara iz regiona.

Jedan od učesnika mitinga je skakač u dalj, šampion Strahinja Jovančević, koji je rođen u Beranama, a nastupa za AK „Crvena zvezda“ iz Beograda, gdje i živi, i atletsku reprezentaciju Srbije.

On je prošle godine na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu osvojio bronzanu medalju, dok je normu za ovo prestižno takmičenje upravo postigao na jednom od mitinga ranije.

Učestvovaće i najbolji skakači u skoku u dalj Crne Gore, kao što su najbolji junior Ognjen Vojvodić, član AK „Mornar“ iz Bara, zatim Darko Pešić, Cetinjanin koji trenira u Novom Sadu, najbolji senior Ognjen Marsenić, član AK „Lim“ iz Berana….

Na atletskom mitingu učestvuje, u svojstvu Strahinjinog trenera, koji je i trener najbolje srpske atletičarke Ivane Španović, Goran Obradović čiji preci vode porijeklo iz Berana.

Rukovodilac takmičenja je Zoran Jojić, predsjednik AK „Lim“.

Pobjednicima po disciplinama pripašće pehari i medalje .