Direktor Turističke organizacije Ivan Radević sa pomoćnikom predsjednika Vrnjačke Banje Dušanom Stevanovićem otvorio je večeras Turističku kućicu, u kojoj će naši sugrađani i svi posjetioci moći, po skromnoj cijeni, da kupe neki od suvenira kao uspomenu na naš grad.

Berane je večeras postalo bogatije za Turističku kućicu u  okviru koje je suvenirnica, siti bajk (city bike) i info centar koja se nalazi preko puta zgrade Opštine.

U svom obraćanju direktor TO Berane Ivan Radević, kazao je da će ovo biti veoma značajan objekat za naš grad i da je u planu postavljanje parkirališta za bickla u glavnoj uluci.

„Građani i gosti, zahvaljujući info pultu, mogu blagovremeno dobiti informacije o našem gradu i okolini, kao i mape, karte, prijavu stranaca i informacije o registrovanju smještaja. Takođe, radimo na još jednom projektu kojim će se dodatno obogatiti turistička ponuda u Beranama“, kazao je Radević.

Dušan Stevanović je podsjetio na značaj i saradnju koju Vrnjačka Banja ima sa Beranama, pobratimskim gradom.

„U narednom periodu intenziviraćemo tu saradnju i pružiti svu pomoć, kako bi Berane postalo prepoznatljiv turistički grad“, istako je Stevanović.

Suvenirnica je dio projekta „Budimo kreativni“, koji je namijenjen osobama sa invaliditetom, a projekat je finansirao Zavod za zapošljavanje Crne Gore, a realizovale  su ga Opština Berane i Turistička organizacija iz našeg grada.

Otvaranju Turističke kućice prisustvovali su predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, potpredsjednici Rade Kljajić i Marko Lalević, predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović, direktori javnih službi i starješine organa lokalne uprave, projekt menadžeri ovog projekta i građani.