Otvoreno prvenstvo Crne Gore u streljaštvu u disciplini pištolj i revolver velikog kalibra održano je danas u Beranama. Prvenstvo je okupilo oko 100 takmičara iz svih gradova Crne Gore.

Na strelištu na Donjim Lugama revijalno takmičenje tradicionalno su organizovala dva beranska streljačka kluba – „Berane“ i „Zajcev“, uz pomoć Opštine Berane i Streljačkog saveza Crne Gore (SSCG).

Takmičenje je obilježilo do sada najveći broj učesnika, uz sjajnu organizaciju, a na programu su bile dvije discipline, gađanje pištoljem i revolverom velikog kalibra.

U disciplini pištolj prvo mjesto je osvojio Saša Vujošević iz Podgorice, drugi je bio Martin Goda, a treći Aleksandar Džogaz iz Pljevlja.

U disciplini revolver prvo mjesto je takođe pripalo Saši Vujoševiću iz Podgorice, drugi je sada bio Pljevljak Aleksandar Džogaz, dok je treća u ovoj kategoriji bila Jelena Pašić.

U kategoriji žena pištolj prva je bila Jelena Pašić, drugo je mjesto osvojila Nadica Brković, a treće Tamara Stanišić.

Savjetnik predsjednika opštine Berane, Zoran Jojić je kazao je da će lokalna uprava nastaviti da pruža punu podršku sportistima i sportskim kolektivima sa područja opštine, a da je današnji događaj potvrda toga.

Prema riječima Željka Božovića iz SK „Berane“, ovo je „po ocjeni sudija bilo takmičenje koje je izazvalo veliku pažnju strijelaca širom Crne Gore“ .

„Uz sve pohvale nama kao domaćinima i organizatorima na uloženom trudu da sve protekne u najboljem redu“, kazao je on.

Malobrojna publika, koja je prisustvovala poštujući NKT mjere, imala je prilike da pogleda nadmetanje u sportskom druženju i fer borbi.

Streljački savez daje doprinos svim aktivnostima koje daju doprinos razvoju sporta, a uobličićemo i ovu aktivnost kroz kalendar događaja saveza u narednom periodu„, kazao je na otvaranju Zoran Bošković, predsjednik Streljačkog saveza Crne Gore (SSCG).

print