Povodom Dana žena, Sekretarijat za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane i ŽRK „Berane 2003“, organizovali su turnir u rukometu za žene pod nazivom „Trofej Berana“.

Osmomartovski rukometni turnir koji se održava u novoj sportskoj hali, okupio je klubove iz Crne Gore i Srbije.

Boje našeg grada brani ŽRK „Berane 2003“, Podgoricu predstavlja „Podgorica 2013“, iz Srbije stiže ŽRK „Prijepolje“ a tu su i rukometašice iz kluba „Jedinstvo“, iz Bijelog Polja.

Takmičenje je otvorio Novica Obradović, predsjednik SO Berane, koji se na samom početku zahvalio Vesku Raketiću, prvom čovjeku ŽRK „Berane 2013“, na učešću u organizaciji ovog sportskog događaja i doprinosu koji daje razvoju ovog sporta.

„Gospodin Raketić je naš istaknuti sportski radnik uz čiju pomoć su prve korake u rukometu napravile neke od naših najboljih beranskih sportistkinja“, naveo je predsjednik Skupštine.

U nastavku je svim damama čestitao njihov dan, 8. mart, poručivši:

„Turnir se simbolično organizuje danas, kako bi se ukazalo na važnost ovog datuma i na ravnopravan položaj žena i muškaraca. Ovom prilikom, apelujem na dame da uzmu što aktivnije učešće kako u bavljenju sportom, tako i u svim oblastima vezanim za sport“, završio je na kraju.

Resorni sekretar za sport Goran Folić je podvukao da velike zasluge za organizaciju turnira pripadaju i Sportskom centru, odnosno direktoru Goranu Zonjiću, u čijim prostorijama se i odvija ovo sportsko takmičenje regionalnog karaktera.

Utakmice su na programu danas tokom čitavog dana a ulaz je slobodan.