U Beranama je održano atletsko takmičenje sjeverne regije za učenike osnovnih i srednjih škola u organizaciji AK Lim i Crnogorskog školskog sportskog saveza. Nastupilo je preko stotinu takmičara iz osam osnovnih i devet srednjih škola sa sjevera Crne Gore.

U kategoriji osnovnih škola za djevojke pobjednička je bila ekipa OŠ „Mihajlo Žugić“ iz Pljevalja, a kod učenika OŠ „Vladislav Sl. Ribnikar“ iz Bijelog Polja. Kod  srednjih škola pobijedila je ženska ekipa Gimnazije „Panto Mališić“ iz Berana i muška Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ iz Bijelog Polja.

Poseban kuriozitet predstavlja nastup svjetske omladinske šampionke Kristine Rakočević, koja je branila boje Srednje medicinske škola “V.Đukić” iz Mojkovca.

Za Kristinu i njenog trenera je po završetku takmičenja organizovan prijem u Opštini Berane kome su prisustvovali Zoran Jojić sekretar za  sport, Svetomir Aković sekretar za finansije i ekonomski razvoj i glavni administrator Miladin Tmušić. Predstavnici Opštine su se u razgovoru zahvalili Kristini što je odvojila vrijeme da pored reprezentativnih obaveza dođe u Berane i dodatno motiviše svoje vršnjake da ostvare bolje rezultate i pokaže da se marljivim radom i sa sjevera Crne GOre mogu postizati vrhunski rezultati.

 

 

print