Mladi atletičar iz Berana Ognjen Marsenić svečano je otvorio sinoć 63. prvenstvo Balkana u krosu u hali sportova, koje je okupilo oko 200 takmičara iz petnaest zemalja Balkanske atletske federacije.

Svečano počelo prvenstvo Balkana u krosu

Reprezentacije država učesnica najveće atletske manifestacije u Crnoj Gori i publiku koja je došla u velikom broju da isprati ovaj događaj, pozdravili su predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić i potpredsjednik Balkanske atletske federacije i direktor atletske reprezentacije Srbije, bivši prvak Evrope u atletici Slobodan Branković.  Čast da manifestaciju proglasi otvorenom pripala je mladom atletičaru iz našeg grada,  višestrukom rekorderu i državnom prvaku Ognjenu Marseniću.

Svečano počelo prvenstvo Balkana u krosu

Predsjednik Šćekić je kazao da je Berane grad sporta, podsjetivši da je upravo na našoj atletskoj stazi, reprezentativac  Srbije Strahinja Jovančević (porijeklom Beranac) osvojio evropsku normu , da bi kasnije zablistao  bronzanim sjajem na prvenstvu u Glazgovu.

„Crna Gora i Berane i na ovaj način, organizacijom 63. prvenstva Balkana u krosu šalju najljepše poruke zajedništva, ljubavi i najvećih sportskih dostignuća“, istakao je Šćekić, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora prvenstva.

On je svima poželio puno sreće i prijatan boravak u našem gradu i našoj državi.

Svečano počelo prvenstvo Balkana u krosu

Drugi čovjek Balkanske atletske federacije rekao je da mu veliko zadovoljstvo i čast zbog toga što može da pozdravi učesnike i publiku u ime najveće sportske organizacije u ovom dijelu Evrope – Balkanske atletske federacije koja broji 21 članicu.

„Želim da se ovom prilikom zahvalim Opštini Berane i Atletskom savezu Crne Gore na organizaciji ovog takmičenja, koje je najveće u ovom dijelu Crne Gore“, kazao je bivši prvak Evrope u atletici, Slobodan Branković.

Svečano počelo prvenstvo Balkana u krosu

Naš mladi atletičar Marsenić, naglasio je da mu je ukazana velika čast što je u prilici da otvori ovako značajno takmičenje međunarodnog karaktera.

„Danas sam na ovom mjestu u ime svih sportista Berana. Ukazano povjerenje obavezuje sve nas da u narednom periodu budemo još bolji“, rekao je i ujedno se zahvalio na podršci koju  Opština Berane pruža sportistima.

U umjetničkom dijelu programa nastupili su KUD „Kolo“ iz našeg grada i klapa „Kamerton“ iz Podgorice.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Atletskog saveza Crne Gore Gojko Banjević, predsjednik SO Berane Novica Obradović, potpredsjednici opštine Rade Kljajić i Marko Lalević, direktori preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština, odbornici, direktori škola…

Program je vodila Slađana Piper.

Takmičenje će biti održano danas, na beranskom aerodromu , u šest disciplina, u kategorijama za mlađe juniore/ke, mlađe seniore/ke i seniore/ke.

Uručene zahvalnice

Svečano počelo prvenstvo Balkana u krosu

Nakon ceremonije otvaranja prvenstva, upriličen je prijem u Hotelu Berane na kojem su predsjednik opštine Drgoslav Šćekić i direktor ove sportske manifestacije Zoran Jojić uručili zahvalnice učesnicima, partnerima i prijateljima 63. prvenstva Balkana u krosu.

Svečano počelo prvenstvo Balkana u krosu

U nastavku su nastupile najpoznatije sestre na domaćoj sceni, muzičarke iz Bara Anđa i Slađa.

U voditeljskoj ulozi je bila Vanja Dragojević.

Organizatori Balkanskog prvenstva u krosu su Opština Berane, Atletski savez Crne Gore i Balkanska atletska federacija, dok su sponzori Koka Kola, HBC Crna Gora, Crnogorska komercijalna banka CKB, mineralne vode „Suza“ i „Rada“ i danski maloprodajni lanacnamještaja i dekorativnog enterijera „JYSK“.