Paraolmpijac Milan Đinović osvojio je srebrnu medalju u streljaštvu na Para MOSI – Sokolac 2019. U jakoj konkurenicji od sedam strijelaca, naš Beranac je pogodio 168 krugova, što je jedan krug manje u odnosu na prvoplasiranog takmičara iz Sokoca.

Nakon zlata iz 2017. godine na igrama u Pljevljima, Đinović je tako učestvovao drugi put sa velikim uspjehom na Para MOSI i uzeo jednu od medalja.

Naglasio nam je po završetku takmičenja da je zadovoljan osvojenim drugim mjestom iako je, kako je kazao, mogao biti i bolji rezultat. Prvi je bio Dražen Janković a drugi Momčilo Delpara, obojica iz grada domaćina – Sokoca.

„Očekivao sam drugo ili treće mjesto. Naglasio bih ovom prilikom da je konkurencija bila izuzetno jaka“, naveo je Đinović i napomenuo da se za igre pripremao nepuna dva mjeseca tako da je ovaj rezultat, kako ističe, više nego dobar.

Ovo je inače šesta medalja koja ide u ruke strijelaca, a osma naših predstavnika na igrama za sada. Dvije su osvojili atletičari.

Napomene radi, Milan Đinović je student Fakulteta za informacioni sistem i tehnologije – Univerztet Donja Gorica, a streljaštvom se bavi iz hobija u SK „Berane“ već tri godine.