Babić, sa prosjekom 10, proglašen je za najboljeg studenta iz oblasti medicinskih nauka u aprilu, ali je plaketa Univerziteta Crne Gore dodijeljena juče povodom Međunarodnog dana studenata.

Sugrađaninu Blagoju Babiću uručena plaketa za najboljeg studenta medicinskih nauka

U Rektoratu Univerziteta Crne Gore juče je povodom Međunarodnog dana studenata uručena plaketa našem sugrađaninu Blagoju Babiću, kao nagrada za završene osnovne studije sa najboljim uspjehom iz oblasti medicinskih nauka u prethodnoj studijskoj godini.

U skladu sa Pravilnikom o nagrađivanju najboljih studenata Univerziteta Crne Gore, u aprilu 2020. godine, Odlukom Senata Univerziteta dodijeljene su Plakete, pored medicinskih, još za oblast tehničkih i prirodno-matematičkih nauka najboljim studentima čija je prosječna ocjena tokom studiranja iznosila najmanje 9,50.

Babić je kazao ranije da mu je velika čast i zadovoljstvo što je proglašen za najboljeg studenta medicinskih nauka.

Podsjećanja radi, Međunarodni dan studenata u svijetu se obilježava kao simbol borbe za demokratsko obrazovanje i društvo i sjećanje na 17. novembar 1939. godine kada su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih studenata koji su protestovali protiv okupacije.