Najbolji atletičar Srbije, porijeklom Beranac, Strahinja Jovančević pobjednik je osmog Međunarodnog atletskog mitinga „Ivangrad 2020“, koji je održan danas na gradskom stadionu u Beranama. Strahinja je postavio novi lični rekord i postigao najbolji rezultat u ovoj disciplini u Crnoj Gori.

Strahinja Jovančević pobjednik osmog Međunarodnog atletskog mitinga u Beranama

Strahinja, član AK „Crvena zvezda“ iz Beograda i reprezentativac Srbije, u disciplini skok u dalj ostvario je rezultat 8,05 i tako zauzeo prvo mjesto; drugopllasirani Petar Milinkov iz AK „Vojvodina“ (Novi Sad) 7,68 i trećeplasirani Ognjen Vojvodić, koji trenira za AK „Mornar“ iz Bara, skočio je 6,57.

Jovančević je opravdao ulogu favorita. U njegovom timu bio je trener najbolje srpske atletičarke Ivane Španović, Goran Obradović koji sada radi radi sa njim.

„Strahinja je upravo na atletskom mitingu u Beranama prije dvije godine skočio 7,98m i tako postigao normu za za Dvoransko prvenstvo Evrope, odakle se vratio sa velikom bronzanom medaljom“, podsjetio je Obradović.

Strahinja Jovančević pobjednik osmog Međunarodnog atletskog mitinga u Beranama

Učestvovalo je ukupno šest poznatih takmičenja iz regiona. Boje Berana branili su Ognjen Marsenić i Nemanja Đurišić iz AK „Lim“, dok je Jasmin Hulić takmičio se u ime AK „Rudar“ iz Pljevalja.

Strahinja Jovančević pobjednik osmog Međunarodnog atletskog mitinga u Beranama

Takmičenje je otvorio selektor Atletske reprezentacije Crne Gore, Osman Erović. Oficijelni spiker bio je novinar beogradskog Žurnala, Milutin Stešević.

Zbog situacije sa virusom Kovid 19, organizator takmičenja AK „Lim“, pod pokroviteljstvomg Opštine Berane, a u saradnji sa Atletskim savezom Crne Gore, kao glavnu disciplinu organizovao je samo takmičenje skok u dalj.

Rukovodilac takmičenja bio je Zoran Jojić, predsjednik AK „Lim“.

„Situacija sa koronavirusom je značajno iskomlikovala organizaciju, ali nam je bio cilj da se ne prekida kontinuitet ovog atletskog mitinga” kazao je Jojić.

Pobjednicima su uručeni pehari i medalje.

Video:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=330442711533240&id=107086230831300&sfnsn=wa&extid=Cco4mwsg8kGgNLnJ

Galerija:

print

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *