Na trinaestoj redovnoj sjednici Skupštine Opštine Berane juče su glasovima većine izabrani potpredsjednici Opštine Berane Darko Stojanović i Marko Lalević.

Marko Lalević, dipl. ekonomista funkciju V.D. predsjednika Opštine Berane obavljao je u periodu mart- april 2021. godine.   Funkciju potpredsjednika Opštine obavlja od novembra mjeseca 2018.godine. Tokom svog profesionalnog rada  u prethodnom periodu, 2014.-2018.godine, radio je kao sekretar u Sekretarijatu za uređenje i planiranje prostora , savjetnik u Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti. Od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma angažovan je kao član stručnog tima na izradi planske dokumentacije za izradu Prostornog plana Crne Gore (Direktorat za planiranje prostora), član stručnog tima za izradu Plana generalne regulacije (Direktorat za planiranje prostora) kao i član Odbora za prostorno planiranje Zajednice opština Crne Gore.

Pored profesionalnog rada, posjeduje UEFA ,,A“ i ,,B“ licence Centra za edukaciju fudbalskih trenera. Potpredsjednik je Pokreta za promjene Crne Gore i predsjednik Opštinskog odbora Pokreta za promjene u Beranama.

Darko Stojanović, do izbora potpredsjednika obavljao je poslove savjetnika u Službi predsjednika Opštine Berane. Funkciju Menadžera Opštine obavljao je u periodu 2014.-2018. godine. Član je Borda direktora implementacione jedinice Vlade Crne Gore – PROCON DOO za pripremu i realizaciju projekta iz oblasti zaštite životne sredine. Značajni projektima na kojima je bio, ili je još uvijek angažovan su : ,,Program jačanja kapaciteta lokalnih samouprava u upravljanju i promociji biznis zona“ (koordinator projekta), Unapređenje vodosnabdijevanja i izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Berane“ (član projektne implementacione jedinice), ,,Integralni razvojni program koridora rijeke Save i Drine“ (član projektne implementacione jedinice), Regionalni stambeni program RHP za Crnu Goru u okviru koga su izgrađene 94 stambene jedinice za smještaj izbjeglih i raseljenih lica u opštini Berane (koordinator projekta). U ime Opštine Berane imenovan je za kontakt osobu za proces komunikacije sa Evropskom unijom. U periodu od 2006.- 2011. godine radio je u Agenciji za izgradnju i razvoj Opštine Berane.

Potpredsjednik je opštinskog odbora Socijalističke narodne partije Crne Gore u Beranama. Govori engleski jezik. Otac je sina Lazara.