Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić prisustvovao je juče svečanoj dodjeli godišnjih nagrada najuspješnijim naučnicima, u organizaciji Ministarstva nauke. Stipendije je dobilo 17 mladih istraživača, a među njima su i naši sugrađani Zoran Dabetić i Božidar Šoškić.

Stipendija za doktorske studije za dva Beranca
Foto: Vlada CG

Ministarka nauke Sanja Damjanović dodijelila je juče sredstva od tri i po miliona eura za 32 stipendije, grantove i nagrade.

„Želimo da podijelimo radost sa onima koji su kvalitetnim idejama i projektima zaslužili da dobiju sredstva za njihovu realizaciju i da na taj način budu među značajnim akterima razvoja naše države. Zato je na njima i velika odgovornost koju će, nadam se, na pravi način da nose“, kazala je ministarka u Vili Gorica.

Stipendije je dobilo 17 mladih istraživača, kao i najbolji naučnik ispod 30 i stariji od 30 godina i nagradu za najuspješniji patent.

Naši sugrađani, dvadesetčetvorogodišnji Zoran Dabetić i Božidar Šoškić dobili su stipenidije ministarstva za doktorske studije.

Dabetić, koji je inače magistar političkih nauka, dobio je stipendiju za doktorske studije iz političkih nauka i ujedno je jedini dobitnik iz Crne Gore u ovoj oblasti. Šoškić je magistar fizike i dobitnik je stipendije za doktorska istraživanja u inostranstvu, u trajanju od tri godine.

Stipendije mladim istraživačima uručio je premijer Duško Marković, dok je ostale uručila ministarka nauke.

print