Doniranjem obuće, odjeće, hrane, slatkiša i novca, građani Berana podržali su  Humanitarnu akciju „Srećko u službi Deda Mraza“, koju su danas u glavnoj gradskoj ulici, organizovale naše proslavljene rukometašice, Sonja Barjaktarović, Marija Jovanović i Sanela Knezović.

Samom događaju prisustvovali su i predstavnici Opštine Berane, na čelu sa komandirom Službe zaštite i spašavanja Tihomirom Bogavcem, koji su pružili podršku organizatorkama u humanoj namjeni i dali svoj doprinos u vidu finansijske pomoći.

„Opština Berane uvijek podržava ljude koji poštuju i šire ovakav sistem vrijednosti i takvi humanisti će uvijek imati u Opštini Berane dobrog partnera, jer nema boljeg gesta, nego pomoći nekom kome je pomoć potrebna. Zahvaljujući našim rukometašicama koje su našle način da pomognu našoj djeci i Berancima, koji su još jednom položili test humanosti, ne sumnjam da smo izmamili osmjehe  i obradovali nekoliko socijalno ugroženih porodica“ istakao je Bogavac.

Jedna od organizatorki, Marija Jovanović kazala je da je Berane četvrti grad u Crnoj Gori koji su obišle.

„Prezadovoljne smo odzivom vašeg predivnog grada, čijom donacijom ćemo obezbijediti osnovne stvari za nekoliko ugroženih porodica. Hvala puno Berane!“, dodala je Jovanović.