U organizaciji Opštine Berane i resornog sekretarijata za sport, srednjim školama sa područja opštine uručena je vrijedna donacija u sportskoj opremi – četiri garniture dresova za školska takmičenja.

??

Donacije učenicima i kolektivima škola uručili su Goran Folić, sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, i Vladimir Asanović, savjetnik za školski sport.

Sekretar Folić je tom prilikom istakao da je ulaganje u podizanje kvaliteta nastavnog procesa jedan od prioriteta kojim se vodi Opština Berane.

„Mi ćemo kao lokalna uprava, odnosno u ovom slučaju resorni sekretarijat za sport, uložiti maksimalne napore da školska sportska društva, koja su u obavezi da formiraju sve škole, na neki način budu platforma za talentovanu djecu a istovremeno i da daju podstrek djeci i mladima da se u što većem broju uključe u program školskog sporta“, kazao je sekretar i uputio poziv osnovnim školama sa područja naše opštine da podnesu zahtjev sekretarijatu radi obezbjeđivanja vrijedne sportske opreme i za njihove učenike.

??

Oprema je donirana sledećim srednjim školama:

– Gimnazija „Panto Mališić“;

– Srednja medicinska škola „Dr Branko Zogović“;

– Srednja stručna škola;

– Srednja stručna škola „Vukadin Vukadinović“.