Članovi košarkaškog kluba ,,Lim“, Fudbalskog kluba ,,Berane“, Rukometnog kluba ,,Berane“, Ženskog rukometnog kluba ,,Berane 2003“ i Ženskog odbojkaškog kluba ,,Ivangrad 2011“ borave na kampu talentovanih mladih sportista iz regiona i dijaspore pod nazivom „Srbija te zove“, koji se održava u Beogradu u trajanju od deset dana. Organizator je Sportsko udruženje „Sport stars“, uz podršku predsjednika Srbije, Grada Beograda i niza drugih institucija.

Na kampu učestvuje oko 40 crnogorskih sportista. Sa mladim fudbalerima, košarkašima, odbojkašima, rukometašima i teniserima rade eminentni srpski treneri i selektori. Na kampu se nalaze i srpski sportisti iz Albanije, Republike Srpske, Evrope, Amerike i Australije.

Koordinator „Sport starsa“ za Crnu Goru i Albaniju Milenko Jovanović kazao je da su naročitu pomoć u odabiru djece iz Crne Gore dali Uprava za sport i mlade na čelu sa Vasilijem Laloševićem, i gradonačelnici Berana i Plužina Tihomir Bogavac i Mijuško Bajagić, dok su talentovane sportiste iz Albanije odabrali iz Fudbalskog kluba Skadar, gdje nastupa veliki broj djece i mladih srpskog porijekla. Prevoz za sportiste iz Crne Gore i Albanije obezbijedio je predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta CG Momčilo Vuksanović.

Na tradicionalnom kampu, koji je besplatan, nalaze se sportisti uzrasta od 12 do 15 godina, a smješteni su u Domu učenika „Patrijarh Pavle“.

Među vrhunskim trenerima i sportistima koji će s njima raditi su i Milan Gurović, Nenad Peruničić, Milorad Kosanović i drugi. 

Sportisti će, tokom trajanja kampa obići stadione Crvene Zvezde i Partizana, prisustvovaće utakmicama tih fudbalskih klubova, a posjetiće i kulturne znamenitosti i turističke atrakcije balkanske prestonice.  

Iz Opštine Berane sportisti koji su uzeči učešće na kampu su: Viktor Spalević i Đorđe Zečević- Košarkašski klub ,,Lim“, Petar Barjaktarović i Vesko Čukić-Fudbalski klub ,,Berane“, Andrej Spalević i Pavle Ćulafić-Rukometni klub ,,Berane“, Kristina Ivanović i Suzana Radivojević-Ženski rukometni klub ,,Berane 2003“ i Lara Bojović i Kalina Knežević- Ženski odbojkaški klub ,,Ivangrad 2011“.