Članovi moto klubova „Sokolovi“ i „Vitezovi“ iz Berana pridružili su se Volonterskom dostavnom servisu Opštine Berane, koji je formiran zbog aktuelne epidemiološke situacije u zemlji, sa ciljem da pomogne samohranim sugrađanima starijim od 65 godina, hroničnim bolesnicima i nemoćnim osobama, u dostavi osnovnih životnih namirnica, higijenskijih sredstava i ljekova.

„Sa zadovoljstvom smo ponudili pomoć Opštini, kako bi na taj način pomogli našim starijim sugrađanima koji spadaju u rizičnu grupu onih koje pogađa koronavirus“, kazao je Marko Popović, predsjednik MK „Sokolovi“.

Inače, ovaj klub je poznat po tome da često organizuje i učestvuje u sličnim humanitarnim akcijama.

Sa druge strane i momci iz MK „Vitezovi“ spremni su da pomognu svojim sugrađanima zbog situacije u gradu i zemlji, kako bi se spriječilo širenje novog virusa

„Obavijestili smo Opštinski tim za zaštitu i spašavanje da nas mogu pozovati u bilo koje doba, jer tu smo da pomognemo koliko je to u našoj moći. U ovoj situaciji, svi moramo da pomognemo našim komšijama koji spadaju u ugrožene kategorije i kojima je pomoć najpotrebnija“, kazao nam je Dragoje Rajković, predsjednik kluba, koji je, između ostalog, poznat da podržava slične akcije u gradu i šire.

Podsjećamo, dostava posredstvom opštinskog Volonterskog servisa vršiće se svakog dana izuzev nedjelje, ali će telefonski centar raditi za građane 24 sata. Brojevi telefona su 080 051 051 (besplatan broj) i 068 896 983 (broj mobilnog).

Ujedno pozivamo sugrađane koji imaju više od 18 godine i nisu boravili nedavno u nekom ugroženom području da se pridruže našoj volonterskoj akciji.

Naše malo, nekome znači mnogo!