U sklopu epidemioloških mjera protiv sprječavanja širenja koronavirusa, Služba zaštite i spšavanja je nastavila sa akcijom dezinfekcije na području opštine Berane.

Služba zaštite nastavila akciju dezinfekcije

Dezinfekcijom su obuhvaćeni ulazi stambenih zgrada, kao i stepeništa od prvog do posljednjeg sprata, odnosno zajedničke prostorije.

„Zahvaljujemo se ovom prilikom preduzeću „Polieks“ na značajnoj donaciji u vidu 1500 litara sredstava za dezinfekciju „Poliasept“, kazao je načelnik Tihomir Bogavac i dodao da će aktivnosti na dezinfekciji nastaviti Služba zaštite i narednih dana.

Podsjetimo, tokom sprovođenja prve akcije dezinfekcije prije nekoliko dana izvršena je dezinfekcija izbjegličkog naselja Riversajd na Rudešu, kao i tri nove zgrade u ovom naselju.

Dezinfekcijom su obuhvaćene Opšta bolnica, Dom zdravlja „Dr Nika Labović“, klinika „Tesla“, prostorije Centra bezbjednosti, zgrade Carinske ispostave na Rudešu, zatim platoi ispred pomenutih zdravstvenih ustanova u našem gradu.

Dezinfekovane su sve stambene zgrade u centru grada, gradske ulice, kao i i platoi kod marketa Idea, Tehnomaksa i iza CKB banke.