Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, zajedno sa potpredsjednicima Radem Kljajićem i Marko Lalevićem, primio je u svom kabinetu poslanika Hrvatske građanske inicijative, Adrijana Vuksanovića i predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimira Dekovića.

Povod posjete predstavnika hrvatske nacionalne zajednice Beranama jeste nedavni fizički napad kojem je bio izložen, njihov sunarodnik a naš sugrađanin, Igor Tomkić.

Predsjednik Šćekić je osudio napad koji se desio i iskazao stav da će Berane ponovo biti ono što je oduvjek i bilo, grad širok za sve ljude koji žive u njemu, bez obzira na vjeru i naciju.

Vuksanović i Deković su se zahvalili predsjedniku i njegovim saradnicima na brizi i pažnji koju su iskazali prema porodici Tomkić, izrazivši zadovoljstvo zbog jednoglasne osude ovog kukavičkog čina od strane građana Berana.

„Mi želimo da se svaki Hrvat, kao i svaki drugi građanin Crne Gore, osjeća slobodno i da živi u miru. Napad koji se ovđe desio naišao je na gnušanje cjelokupne javnosti. Pohvaljujem brzu reakciju policije koja je uhapsila nasilnike i tražim dalji institucionalni odgovor nadležnih. HGI će pomno pratiti dalji proces i pružati svaki mogući vid pomoći Igoru Tomkiću i njegovim bližnjima. Štiteći njih, mi štitimo vrijednosti multinacionale i multikonfesionalne Crne Gore“, izjavio je Adrijan Vuksanović. On je istako i dobru kontinuiranu komunikaciju s direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem, kao i zadovoljstvo doprinosom koji su dali određeni broj medija u Crnoj Gori u cilju zaštite Tomkića.

Članovi porodice Tomkić, iako još uvijek pod stresom i osjećajem velike nelagode, zbog svega što se desilo, ne kriju ljubav prema gradu u koji su se doselili i ostvarili egzistenciju. Oni se nadaju da će se vratiti mirnom životu u zajedništvu sa svim dobronamjernim sugrađanima, koji im ovih dana iskazuju riječi ohrabrenja i podrške.