Finale školskog Kup takmičenja u odbojci, u organizaciji ministarstava sporta i prosvjete, a uz podršku Opštine Berane, održaće se u srijedu 15. maja u 11 sati, u sportskoj hali u Beranama.

tekst

Nakon odigranih utakmica u odbojci raspoređenih po regijama, u finale turnira plasirale su se učenice OŠ „Vuk Karadžić“ iz našeg grada kao pobjednice takmičenja Sjeverne, čija je škola domaćin turnira a predvodi ih profesor Nebojša Božović, kao i osnovnih škola „Maksim Gorki“ iz Podgorice i „Mrkojevići“ iz Bara, koje su pobjednice Centralne, odnosno Južne regije.

U takmičenju, prilagođenom pravilima međunarodnih i nacionalnih sportskih saveza, učestvovalo je oko 700 djevojčica, šestog i sedmog razreda, iz oko 60 crnogorskih osnovnih škola.

Ovim povodom na ceremoniji u novoj sportskoj hali, prisutnima će se obratiti predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić i ministar sporta i mladih Nikola Janović, koji će pobjednicima turnira uručiti i pehare, dok će gosti našeg grada biti toga dana; predsjednik FSCG Dejan Savićević, predsjednik Odbojkaškog saveza CG Cvetko Pajković, predsjednik Rukometnog saveza CG Petar Kapisoda, sekretar nacionalnog Košarkaškog saveza Petar Popović, te predstavnici sponzora koji od samog početka podržavaju ovaj školski projekat.

Napomene radi, Ministarstvo sporta je, na temelju sporazuma, potpisanog sa Ministarstvom prosvjete, preuzelo realizaciju novouspostavljenog školskog sportskog takmičenja.