U vezi sa pojavom zamućenosti vode za piće u gradskom vodovodnom sistemu od juče, 23.06.2016.godine, prije podne D.O.O. „Vodovod i kanalizacija“ obavještava korisnike  usluga i ukupnu javnost o sljedećem:
Dok voda s gradskog vodoizvorišta ne bude u potpunosti ispravna za upotrebu,obavještavamo sve korisnike naših usluga da će počev od danas na platou ispred Stadiona malih sportova biti obezbijeđena cisterna sa vodom za piće.
– Nadležne službe „Vodovoda i kanalizacije“, od uočavanja poremećaja kvaliteta vode, svakih pola sata ispituju mutnoću i sadržaj slobodnog hlora u vodi u gradskom vodovodnom sistemu. Naglašavamo da je sadržaj slobodnog hlora sve vrijeme bio 0,3 mg/litru i da je to količina koja garantuje mikrobiološku ispravnost a da je mutnoća u konstantnom padu.
– Uzorke vode radi kompletne analize uzeće danas Institu za javno zdravlje,a o rezultatima analize javnost će biti blagovremeno informisana.

– Nakon što je juče 23.6.2016 godine prilikom redovne kontrole kvaliteta vode za piće u gradskom vodovodnom sistemu, nadležna služba konstatovala zamućenost iznad gornje granice odmah su obaviještene nadležene institucije (sanitarna inspekcija, Institut za javno zdravlje, Dom zdravlja – epidemiološka služba)
– U cilju utvrđivanja uzroka zamućenosti konsultovani su eksperti iz ove oblasti koji su utvrdili da je obrušavanje zemlje u podzemnim vodotocima, iz kojih se formira vodoizvorište „Merića vrelo“, mogući uzrok zamućenosti vode za piće u gradskom vodovodnom sistemu.