Privredna komora Crne Gore, u okviru realizacije projekta ERASMUS za preduzetnike početnike, poziva sve sa preduzetničkim ambicijama, koji još nijesu započeli biznis ili ga imaju ne duže od tri godine, da iskoriste šansu za odlazak na praktičnu obuku u renomirane inostrane kompanije. Troškove boravka i stručnog usavršavanja u inostranstvu, koji može trajati do šest mjeseci, pokriva budžet projekta.

Projekat finansira Evropska Komisija u okviru Programa za konkurentnost malih i srednjih preduzeća (COSME). Ne postoji starosna granica za učesnike, kao ni ograničenje u pogledu izbora djelatnosti ali se daje prednost biznis planovima iz oblasti pomorstva i ribarstva, transporta, energetike i turizma.

Procjenu i odabir najboljih aplikacija, odnosno biznis planova, vrši Privredna komora Crne Gore kao jedina posrednička organizacija u Crnoj Gori. Tokom trajanja projekta, do 31. janura 2017. godine, na praktičnu obuku biće poslato osam početnika u biznisu.

Sve informacije o uslovima i postupku podnošenja online prijava za odlazak na obuku u inostranstvo za preduzetnike-početnike dostupne su na portalu www.erasmus-entrepreneurs.eu kao i na internet stranici Privredne komore Crne Gore, u dijelu „Projekti“.

http://www.privrednakomora.me/projects-current-projects/erasmus-za-mlade-preduzetnike 

Cijenimo da ovaj projekat može biti interesantan kada je u pitanju podsticanje i razvoj preduzetništa na lokalnom nivou, posebno u opštinma na sjeveru Crne Gore, pa predlažemo da ih informišete o istom.

Kontakt osoba u Privrednoj komori Crne Gore je Miljan Šestović, telefon 020 230 422 i e-mail: msestovic@pkcg.org.