Agencija za investicije i razvoj Berana, u skladu sa svojim nadležnostima, dana 18.01.2016.godine, daje sledeće obavještenje:

Shodno najavi Republičkog hidro-meteorološkog zavoda, u noći između subote i nedjelje, došlo je do obilnih sniježnih padavina, naročito na seoskom području, gdje je snijeg napadao oko 30cm u prosjeku.
Dežurne službe opštine Berane su blagovremeno reagovale i u toku noći uspjele da očiste veliki dio seoskog područja, dok je na gradskom području po potrebi vršeno posipanje soli.
Tokom čitave noći snijeg je nastavio da pada i stvoren je novi sniježni pokrivač. U ranim jutarnjim satima Agencija za izgradnju i razvoj Berana je, počevši od najužeg dijela grada, a po planu i programu zimske službe nastavila sa čišćenjem i do nedjelje uveče uspjeli smo da očistimo i najudaljenija područja Šekulara, Kaludre, Gornjih sela, Gornjeg Zaostra i reagovali gdje god je bilo potrebno. Moramo napomenuti da je tokom akcije čišćenja dolazilo do kvarova na mašinama, koji su  brzo  sanirani kako bi se nastavilo sa radom.
Agencija je obezbjedila dovoljne količine soli i  posipanje će se vršiti na prometnim lokalnim putevima i kritičnim tačkama u gradskom i  seoskom području.

– Za danas se planira nastavak čišćenja snijega u najudaljenijim seoskim područjima Šekulara, Gornjih sela, Police, Zagrada i Skakavca.

print