Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović osvrnula se u drugom dijelu sastanka sa predsjednikom opštine Berane, Dragoslavom Šćekićem, na situaciju u kojoj se prije izvjesnog vremena našla porodica Tomkić iz našeg grada.

tekst

„Kao predstavnica Hrvatske građanske inicijative i Vlade CG, želim još jednom da poručim da moramo svi zajedno preduzeti mjere kako bi porodica Igora Tomkića ostala bezbjedno da živi i stvara u Beranama“, kazala je Vučinović okupljenim novinarima i podsjetila:

„Vlada je iz sredstava tekuće budžetske rezerve, u trenutku kada je to familiji Tomkić trebalo, hitno opredijelila iznos od 12.000 evra kako bi oni u nevolji koja ih je zadesila, imali početni kapital za obezbjeđenje dalje egzistencije“.

Predsjednik Šćekić je i ovom prilikom ponovio da je Berane multietnički grad.

„Želimo da se svi građani Berana osjećaju potpuno sigurno i bezbjedno. Kao što smo osudili ono što se dešavalo porodici Tomkić, tako sada insistiramo da se ulože dodatni napori kako bi oni ostali da žive i rade u našem gradu. Naravno, ukoliko iz drugih razloga, koji nisu vezani za ovaj slučaj, ne žele da promijene sredinu“, kazao je on.

Prvi čovjek naše opštine je poručio da ako je ipak njihov mogući odlazak vezan za problem bezbjednosti i ugroženosti to se nikako ne smije dozvoliti.

„U saradnji sa nadležnim institucijama i organima učinićemo sve da bi oni mogli bezbjedno i normalno da funkcionišu u Beranama“, istakao je na kraju predsjednik.