„I ovo mjesto na kojem se danas nalazimo, nova hala sportova, potvrda je odlučnosti Opštine Berane da u saradnji sa resornim ministarstvom, omogućimo što bolje uslove za postizanje vrhunskih rezultata. Tu su i ulaganja u gradski stadion, a sve to potvrđuje našu riješenost da Berane vratimo na staze uspjeha i pobjeda, ali se nećemo zaustaviti na tome“, naglasio je predsjednik Šćekić na otvaranju finala školskog Kupa u odbojci.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić i ministar sporta i mladih Nikola Janović zvanično su otvorili finale školskog Kup takmičenja u odbojci, u kojem je u proteklih nekoliko mjeseci učestvovalo oko 700 djevojčica, šestog i sedmog razreda, iz oko 60 crnogorskih osnovnih škola.

teskt

Na svečanoj ceremoniji otvaranja, predsjednik je kazao da je današnja manifestacija prilika da se podsjetimo da je Berane bilo i ostalo rasadnik talenata, i sportski centar koji je bio cijenjen i u bivšoj Jugoslaviji, a sada u našoj državi, Crnoj Gori.

„Školski sport je izuzetno bitan i predstavlja osnovu za budućnost našeg sporta. Uključivanje djece u sportske aktivnosti šalje poruku, ne samo sportskog duha, nego i zdravog načina života, što je u današnjim vremenima, osnov za opstanak i očuvanje zdrave porodice“, podvukao je predsjednik Šćekić.

Naveo je da je današnje finale nacionalnog Kupa u odbojci potvrda da sport spaja ljude, a to je upravo najveći uspjeh svake utakmice.

„Ne opterećujte se pobjedama. Samim učešćem vi ste pobjednici!UživaJte u igri, u sportu, i sa ovog turnira odnesite u Bar, Podgoricu i širom naše države najljepše impresije, koje ćete dijeliti sa vašim drugaricama i drugovima. Time na najbolji način promovišete sve one vrijednosti sporta, zbog kojih milioni ljudi dolaze na stadione i u sportske hale“, zaključio je prvi čovjek naše opštine na kraju.

teskt

Ministar sporta i mladih Nikola Janović je naveo da nas Kup u odbojci okuplja po drugi put i polako postaje kontinuitet, te da podaci govore da je ove godine uključen veći broj djece nego prošle.

„Sport jste vrsta igre, a igra pripada djeci. Stoga smo u Ministarstvu prepoznali da školski sport mora biti njegovan i promovisan, i da razvijajući sport razvijamo takmičarski duh i budimo ono najbolje u djeci“, poručio je ministar.

U nastavku je naglasio da ga raduje činjenica da je ove godine finale dječjeg kupa održava u Beranama, čime se, kako ističe, vodi računa o ravnopravnoj regionalnog zastupljenosti.

„Berane je pokazalo da je i dalje grad sporta, kao što mu i priliči“, rekao je Janović.

teskt

Plasman u finale školskog Kupa Crne Gore u odbojci, izborile su učenice, šestog i sedmog razreda, OŠ „Vuk Karadžić“ iz našeg grada koje su ujedno pobjednice takmičenja Sjevrene regije, zatim škola
„Maksim Gorki“ iz Podgorice i „Mrkojevići“ iz Bara, koje su pobjednice Centralne, odnosno Južne.

teskt

Više od hiljdu posjetilaca pratilo je ceremoniju otvaranja Kupa sa tribina nove sportske hale u našem gradu. Nakon oficijalnog dijela, odigrane su utakmice i proglašeni pobjednici.

teskt

Ekipa učenica OŠ „Vuk Karadžić“ osvojila je drugo mjesto u finalu školskog Kup takmičenja Crne Gore u odbojci. Pod vođstvom profesora fizičkog vaspitanja Nebojše Božovića, Beranke su bile bolje od svojih vršnjakinja iz škole „Maksim Gorki“ iz Podgorice, dok su izgubile u meču protiv ekipe OŠ „Mrkojevići“ iz Bara, koje su ujedno i pobjednice crnogorskog odbojkaškog Kupa.

Pehare i medalje su uručili direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Vukadin Božović i u ime Opštine Berane, savjetnik Vladimir Obradović.

teskt

Svečanosti u hali sportova prisustvovali su gosti iz Podgorice; predsjednik Odbojkaškog saveza Cvetko Pajković, Rukometnog saveza CG Petar Kapisoda, Crnogorskog školskog sportskog saveza Budimir Vukićević, predstavnika Fudbalskog saveza Amil Gerina; direktorica Monte Kredita Svetlana Roganović, direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić i Monteputa Jonuz Mujević; te direktor Sportskog centra Darko Bubanja, zatim osnovnih škola sa područja opštine, profesori i učenici, kao i brojni građani.

teskt