Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić osudio je danas oštro isključenja struje u prethodnih nekoliko dana u opštinama Berane i Andrijevica.

Predsjednik Šćekić je istakao da je nedopustivo da u 21. vijeku građani danima nemaju struju i da budu primorani da Novu godinu dočekuju pod šterikama.

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) je previše ležerno pristupio nastaloj situaciji ili je i dalje pod kontrolom i pritiskom propalih političkih struktura koje se svete ovom kraju Crne Gore„, saopštio je predsjednik Šćekić.

Naglasio je da su se morali bolje organizovati, angažovanjem dodatnih ekipa sa primorja i iz centralnog dijela na hitnom otklanjanju kvarova.

Nestankom struje građani su pretrpjeli velike štete jer su primorani da bace kompletne namirnice iz zamrzivača. Neko za to mora preuzeti odgovornost„, rekao je predsjednik.

Predsjednik Šćekić je kazao da CEDIS mora da izvrši popravke i spriječi masovnija i duža isključenja.

„To ne smije da se događa i mora se učiniti sve da se ne ponavlja“, naveo je predsjednik opštine Berane.

On je ocijenio da ova kompanija mora da ima odgovornost prema građanima.

„Cedis se povodom ove situacije ponaša vrlo neprofesionalano. Ne daju prave odgovore i ne osjećaju da moraju“, dodao je Šćekić.

Podsjetimo, grupa potrošača sa područja Andrijevice protestovala je juče ispred zgrade Crnogorskog elektrodistributivnog sistema u Beranama zbog isključenja struje.