Predsjednik opštine Berane, Dragoslav Šćekić prisustvovao je okruglom stolu „Da javno ne bude tajno“, koji je organizovala Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) u Podgorici sa ciljem razmjene znanja i iskustava na temu slobodnog pristupa informacijama, a povodom formiranja i rada Vladine radne grupa za izradu Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

mans opština berane
Foto: Mans

Okrugli sto organizovan je u utorak uz podršku Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori i u partnerstvu sa organizacijom Access Info Europe, u susret predstojećim izmjenama pomenutog Zakona.

mans opština berane
Foto: Mans

Šef delegacije EU u Crnoj Gori, Aivo Orav, koji je uzeo učešće na okruglom stolu, podsjetio je da novi Izvještaj Evropske komisije poziva institucije da obezbijede veću transparentnost i odgovornost, posebno u oblastima koje su podložne korupciji.

Ovom prilikom svoja izlaganja su imali izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćatović – Marković, ministarka javne uprave Suzana Pribilović, zatim izvršna direktorica Access Info Europe Helen Darbišir i mnogi drugi.