U kući vojvode Gavra Vukovića otvorena je izložba slika i crteža crnogorskog slikara Naoda Zorića, koja će zbog velikog interesovanja biti otvorena za posjetioce naredna dva mjeseca.

Šćekić otvorio izložbu Naoda Zorića

Crnogorska brda su, kako je kazao predsjednik opštine Dragoslav Šćekić na otvaranju, bila naseljena posebnim sojem ljudi a upravo su likovi tih vitezova života i smrti naselili platna novosadskog, cetinjskog i beogradskog učenika, slikara rođenog u selu Đurđevića Tara, Naoda Zorića.

„Više od tri decenije, Naod prolazi zamršenim putevima ljudske duše. Svojom emotivnom snagom, objedinjuje arhaično i savremeno, prolazno i vječno. Iskren, autentičan, dosledan. Hrabro suočen sa motivima o crnogorskom narodu“, naveo je predsjednik Šćekić u svom govoru.

Šćekić otvorio izložbu Naoda Zorića

Naod je kazao da ga posebno raduje što ima tu priliku da izlaže Beranama, kako je naglasio, prvi put.

„Ovdje su izložene slike i crteži – nastali u poslednjih dvadeset godina mog rada kroz različite faze. Crtam čovjeka – Crnogorca tzv. gorštaka jer volim da istražujem ljude i da to pretočim kasnije u umjetnost“, objasnio je on.

Šćekić otvorio izložbu Naoda Zorića

Otkrio nam je da su mu organizatori saopštili da će izložba zbog interesovanja biti otvorena naredna dva mjeseca, što je i za njega samog bilo iznenađenje.

„Drago mi je što je predsjednik opštine – gospodin Šćekić otvorio moju izložbu večeras jer znam, privatno, da mu se jako dopada moj rad“, kazao je Zorić i dodao da voli da dođe u Berane kod svojih prijatelja jer, prema njegovim riječima, ovdje žive kvalitetni ljudi.

Prijem za umjetnika

Šćekić otvorio izložbu Naoda Zorića

Sjutradan je u svom kabinetu predsjednik opštine ugostio našeg umjetnika i u prijateljskom razgovoru poželio mu puno uspjeha u daljem radu.

Sa njim su bili prisutni direktorica Centra za kulturu Slobodanka Ivanović i likovni urednik u ovoj ustanovi Irvin Masličić.