Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić danas je svečanim presijecanjem vrpce otvorio vrata novog maloprodajnog objekta Međunarodnog danskog lanca namještaja i dekorativnog enterijera JYSK, koji se nalazi na Rudešu.

Predsjednik Šćekić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je
grupacija JYSK proširila svoju prodajnu mrežu i svoj čuveni danski brend u Beranama, ističući da se izgradnjom ovakvih objekata stvara dobra osnova za jačanje i unapređenje privrednog razvoja u našem gradu.

„Realizacijom ovog projekta otvorena su nova radna mjesta, čime se povećava zaposlenost, pospješuje privredna aktivnost i doprinosi ukupnom razvoju našeg grada, a kroz zaposlenje u JYSK- u oko 30 porodica će imati dodatno primanje, što je ogroman iskorak u odnosu na broj nezaposlenih u Beranama“, kazao je Šćekić.

Predsjednik je istakao da je za Berane veoma značajno što ga privrednici i privredni subjekti prepoznaju kao značajnu i povoljnu destinaciju za razvoj biznisa i ostvarivanja poslovnih ciljeva.

„To nas raduje, jer dolazak jednog brenda povlači nove mogućnosti, uz postojeće, koje već imaju centralnu ulogu na sjeveroistoku države. Završetak ovog i drugih objekata, čija gradnja je u toku, kao i onih čiji početak predstoji, predstavlja mjeru uspješnosti našeg rada. Očekujem da će ovo biti dodatni zamajac za sve ono što radimo kroz Biznis zonu, da ćemo otvoriti nove proizvodne kapacitete i nova radna mjesta i na zadovoljstvo svih građana od Berana stvoriti sredinu koja će dati svima mogućnost da radi i zaradi“, dodao je Šćekić.

Ovaj impozantni objekat, koji se prostire na 3.600 kvadrata, po svojim karakteristikama predstavlja jedan od najsavremenijih objekata ove namjene u Crnoj Gori, koje kupcima nudi 27.000 artikala za domaćinstva, restorane i hotele.

Direktor “JYSK”-a za našu državu, Dragan Korać kazao je, da je vrijednost investicije oko 1.700.000 eura i da je trenutno zapošljeno oko 30 ljudi.

„Kada otvorimo još novih sadržaja koji prate “JYSK” – restoran, kafeteriju, piceriju, igraonicu i apoteku uposlićemo još desetak radnika“, kazao je Korać.

On objašnjava da je kompanija DOO „Euro Dom“ dio franšizne mreže lanca danskog brenda JYSK.