„Pozivam ambasadora Vladimira Božovića da, po ukidanju ove sramne odluke odlazeće vlasti, u najskorije vrijeme intenziviramo našu saradnju u pravcu nastavka realizacije planova o upostavljanju najbližih i najtješnjih odnosa Crne Gore i Srbije“, navodi se, između ostalog, u saopštenju predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića.

Šćekić osudio protjerivanje ambasadora Srbije: Otvaranje Konzulata u Beranama doprinijeće jačanju bratskih odnosa dvije države

Saopštenje prenosimo integralno:

“Opština Berane izuzetno cijeni državničke napore amabasadora Srbije gospodina Božovića, i u tom pravcu još jednom pozdravljamo napore da se u najskorije vrijeme otvori Konzulat Republike Srbije u Beranama. To će biti još jedan korak u pravcu snaženja bratskih odnosa dvije države, koje, odlazeća vlast, svojim poslednjim političkim trzajima pokušava narušiti.

Koristim priliku da pozdravim državničke poteze predsjednika Srbije i predsjednika Vlade Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, kao što najoštrije osuđujem antievropski i nedemokratski čin Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, čin koji odstupa od tradicionalnih vrijednosti Crne Gore, po čemu smo bili prepoznati prije dolaska na vlast garniture oličene u DPS-u i njegovim partnerima. Siguran sam da ovaj potez neće narušiti put koji je Crna Gora trasirala 30. avgusta, a to je razvoj dobrosusjedskih odnosa i intenziviranje naše saradnje sa bratskom nam Srbijom.

Pozivam ambasadora Vladimira Božovića da, po ukidanju ove sramne odluke odlazeće vlasti, u najskorije vrijeme intenziviramo našu saradnju u pravcu nastavka realizacije planova o upostavljanju najbližih i najtješnjih odnosa Crne Gore i Srbije”, stoji u saopštenju predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića.